5 IDEJ ZA MODERNI AFRIŠKI DEKOR

Priljubljeni motivi Afrike navdihujejo popotnike in tudi ljubitelje te čudovite dežele, ki vročo celino spoznavajo le preko fotografij in filmov. Pogosto je Afrika navdih oblikovalcem pohištva in dekorja bivalnih prostorov in marsikdo si želi delček neukrotljive narave tudi v svojem stanovanju. Tokrat vam tako predstavljamo pet idej, ki vas bodo navdihnile pri izbiri dekorja bivalnega prostora v afriškem slogu.

Če ste ljubitelj antičnih stvari, vas bo zagotovo prepričal prvi izbor. Le-ta temelji na izbiri ročno izdelanih umetniških izdelkov, ki spominjajo na ravnokar izkopane artefakte. Ekološko noto dodaja ročno izdelana vaza iz starega papirja.

afriki-deco-voom

Tradicionalnim afriškim posodam in maskam se v drugem izboru pridružujejo nekoliko bolj funkcionalni predmeti za dom. Razkošen in udoben stol nas ponese v obdobje evropejske kolonizacije divje Afrike, moderno noto pa zbirki dodajajo unikatne slike ter svetilka z novodobno, brezčasno obliko a še vedno zemeljskim tonom barv.

afriki-deco-voom-1

Če ste ljubitelji modernih linij in minimalizma, vas bo prepričal spodnji izbor. Moderne linije v črni barvi bogati prestižna zlata barva, občutek topline dodaja les, mehke blazine pa skrbijo za udobje.

afriki-deco-voom-2

Tudi skandinavski slog oblikovanja lahko popestrite z afriško tematiko. Še vedno z čisto belino kombiniramo les ter peščene, zemeljske barve. Minimalistični stil prebuja zlata barva ter vzorci in tako podobi doma dodajajo afriški temperament.

afriki-deco-voom-3

Umetnost je za afriške domorodce bistvenega pomena. V zadnjem izboru smo ročnim delom afriških plemen dodali pridih novodobnosti z abstraktnimi poslikavami in modernimi linijami pohištva. Dekor v črni poživlja močna in ognjevita rdeča barva, umirja pa zelena; tudi z nežnimi toni na mehki blazini.

afriki-deco-voom-4

VOOMshop-banner-new

admin