5 KARIZMATIČNIH OBRAZOV PARIZA

Prestolnice mode se ne razlikujejo le po načinu oblikovanja in stilu oblačil, pač pa tudi po izboru modelov, ki nosijo kolekcije modnih oblikovalcev na modnih pistah. Pariz na modne piste prenese bolj ekstravagantna oblačila, zato je temu primeren tudi nabor živih obešalnikov. Tukaj ni prostora za mišice, pač pa za suhe fante z izrazitimi ličnicami. Predstavljamo vam 5 univerzalnih modelov, ki so nas največkrat navdušili na modnih pistah moškega tedna mode za jesen in zimo 2014-15 v Parizu.

Arthur Gosse

Na modne piste Pariza je Arthur zavil kar iz milanskega tedna mode, ter se nato sprehodil na prestižnih pistah modnih hiš Valentino, Dior Homme, Dries Van Noten, Cerruti, Hermes in drugih. Med drugim je vmes posnel še nekaj oglasnih kampanj. Ravno zato trenutno kotira na 5. mestu liste najbolj zaželjenih moških modelov na svetu, v Franciji pa ga zastopa modna agencija Major Paris.

arthur-editorial arthur-pista

Ben Allen

Benov obraz in prezenca sta se na listo uvrstila na 8. mesto in verjamemo, da to še ni končna pozicija. S svojim pol nasmeškom na modnih pistah je zapeljeval gledalce na modnih revijah John Galliano, Louis Vuitton, Dior Homme, Damir Doma, Melinda Gloss in drugih. V svetu ga zastopajo štiri modne agencije v Parizu, Londonu, Milanu in Barceloni.

ben-editorial ben-pista

Paul Boche

Ko govorimo o androginosti pomislimo tudi na Paula Bocheja. Modelu, ki prihaja iz Nemčije, je pariški trg pisan na kožo. V minulem tednu mode se je namreč sprehodil na več kot desetih modnih pistah, med drugim na modnih revijah Icosphere, John Lawrence Sulivan, Tillmann Lauterbach, Maison Martin Margiela, Rick Owens in Haider Ackermann. Poleg evropskih agencijah v modnih prestolnicah ga zastopajo še agencije v Copenhagnu, Tokiju in New Yorku.

paul-editorial paul-pista

Adrien Sahores

Njegova popolna struktura obraza in nedolžen pogled sta Adriana uvrstila na 12. mesto najbolj iskanih moških modelov na svetu. Manjkal ni tudi na tednu moške mode v Parizu, kjer je poleg modnih revij Kris Van Assche, Dior Homme, Raf Simons, Valentino in drugih osvajal še kupce na show room dogodku modnega oblikovalca Miharayasuhiro. V Parizu ga zastopa modna agencija Premium models.

adrien-editorial adrien-pista

Corentin Renault

Zadnji model je tako karizmatičen, da ga na modni reviji ne moreš zgrešiti. Samozavestno in udarno je odprl več modnih revij tedna mode v Parizu. Ljudje si ga bodo zagotovo zapomnili po markantni hoji modne hiše John Galliano, med drugim pa je poskrbel za odlično predstavitev oblačil Icosphere, Kenzo, Raf Simons, Valentino, Y-3 in Julius. V Parizu je pred kratkim zamenjal tudi matično agencijo. Major models Paris je tako nadomestil z agencijo, ki zastopa le moške modele – Bananas models.

corentin-editorial Corentin-pista

In kaj je pomembno, da postaneš tako zaželen model trenutne sezone? Velik vpliv ima seveda zunanji videz, markanten obraz in skladna postava. Naročniki preferirajo tudi profesionalnost, zagnanost in vztrajnost. Vendar tudi to ni dovolj. Kar štirje od zgoraj naštetih modelov prihajajo iz Francije. Tudi na pravem mestu moraš biti ob pravem času. Če torej živih v prestolnici mode je uspeh veliko bolj verjeten.

Fotografije: arhiv modelov, Style.com

Simon Cirkulan

admin