ANDRE ZIEHE – ŠKORPIJONSKA KRI SUPERMODELA NAVDIHNJENA S TIGRI

Naj vas navdihne – svež, ekskluzivni VOOM intervju z enim izmed nauspešnejših moških top modelov na svetu. 28-letni Andre Ziehe je s svojo močno željo in cilji, trdim delom ter pristnim odnosom korak za korakom prišel do največjih. Tako danes sodeluje z najboljšimi modnimi fotografi na svetu in osvaja modne hiše v njihovih oglasnih kampanjah in modnih revijah. Upreti se mu tako niso mogli niti Dolce & Gabbana, Armani, Louis Vuitton, Dsquared2, Valentino, Versace ter 2(x)ist. Škorpijonsko kri najde v tigru, ter sprošča v nogometu, v prihodnosti pa se mu zagotovo obeta prodorna kariera modnega oblikovalca.

Kako se spominjaš svojih začetkov s kariero modela in kaj te je sploh pritegnilo v to?

S kariero modela sem pričel v letu 2003, ko sem zbiral denar za študij industrijskega oblikovanja na jugu Brazilije. Kmalu sem se udeležil državnega tekmovanja Elite ob koncu leta 2003. Ko je postalo vse  bolj profesionalno, saj sem bil na tekmovanju tudi  finalist, sem prekinil s študijem in se preselil v Sao Paulo, leto kasneje pa v Pariz in se popolnoma posvetil karieri modela.

andre6

Je imela okolica velik vpliv na tvojo kariero?

Poskušam obdržati svoje korenine, se pa še vedno učim o krajih in ljudeh ter njihovem življenju, kjer živim med mojo kariero modela.

Najboljša in najslabša stran tvojega dela …

Najboljša stvar v karieri modela so vsekakor potovanja ter spoznavanje novih krajev, ljudi in kultur. Najslabše pri tem pa je, da živiš proč od družine in starih prijateljev.

Se ti je dos edaj zgodilo kakšno snemanje, ki ga ne boš nikoli pozabil?

Seveda, jih je kar nekaj. Med najboljše pa zagotovo spada snemanje na Ibizi z Gisele in super ekipo za kampanjo Louis Vuitton ter snemanje za blagovno znamko Dsquared2 v Los Angelesu s fotografom Stevenom Meiselom.

andre27

andre30

Kaj pa posebni trenutki, mogoče tudi kakšni neprijetni kot je padec z odra na primer?

Nekoč sem imel zabavo ob svojem rojstnem dnevu na Ibizi, ravno takrat, ko sem fotografiral za Louis Vuitton. Gisele mi je dala steklenico šampanjca, katero sem izstrelil in polil po celotni snemalni ekipi. Bilo je … zabavno.

Kaj je pomembno, da zgradiš uspešno kariero modela?

Če prihajaš iz Brazilije, moraš zgraditi res dobre in trdne temelje, korak za korakom. Najprej sem se naučil prvih veščin modela v Sao Paulu, kjer sem študiral tudi angleščino. Nato sem bil pripravljen preseliti se v Pariz in tam začel svojo mednarodno kariero. Nekateri modeli modne industrije so bili odkriti v trenutku in poskušajo preživeti le s trenutno slavo, jaz pa verjamem, da je to težje za ohranitev dolge in zdrave kariere.

andre3

Lahko od svoje kariere preživiš ali moraš poiskati še kakšen dodaten vir zaslužka?

Na začetku kariere sem opravljal delo natakarja v Sao Paulu, da sem lahko preživel. Na srečo se je moja kariera dobro razvila, da lahko danes od nje živim, prihranim denar ter skrbim za mojo družino in naložbe.

andre-pista

Kakšno delo ti je bolj všeč, modno ali komercialno? Kaj misliš, da je v modni industriji pomembneje?

Modeling na splošno ljubim. Ni pomebno ali gre za komercialno ali popolnoma modno, umetniška snemanje, najboljše delo je tisto, kjer vsi delajo kot ekipa in čutiš pripadnost le tej, pomembna in dobrodošla pa je seveda tudi kvaliteta oblačil, če govorimo o modnih kampanjah.

Imaš mogoče svoj najljubši model, znamko ali oblikovalca?

Rad imam dekleta iz Brazilije in jih tudi podpiram v njihovi karieri, še posebno Alessandro in Isabeli. Zelo so mi všeč tudi modne revije DSquared2, oblačila Dolce & Gabbana ter Armani.

Poznaš Slovenijo?

Nikoli še nisem bil v Sloveniji, vendar pa bi zelo rad šel tja. Mogoče dobim tam kakšno dobro agencijo s pomočjo tega intervjuja.

MOJI NAJLJUBŠI:

  • hrana & pijača: lazanja in rdeče vino
  • dišava: Aqua di Gio By Giorgio Armani
  • slog: športen kot na primer Oakley, Adidas, Nike
  • žival: tiger (brez dvomov)
  • kraj: Rio de Janeiro in povsod, kjer sem lahko blizu narave, plaž in slapov
  • glasbenik/umetnik: O Rappa (brazilian music group)

 

andre19

Na tvojih osebnih straneh lahko opazimo množico fotografij tigrov. Kaj ti pomenijo živali in narava v tvojem življenju?

Zame so tigri simbol moči, vzdržljivosti, lepote in zaupanja. Po naravi so samotarji in s svojim življenjem predstavljajo ideal, ki ga jaz iščem v življenju. Ljubim živali in naravo na splošno. Mislim, da se lahko od nje veliko naučimo, zato je dobro, da jo začnemo ohranjati.

Če bi imel zelo veliko denarja bi …

Našel način, kako pomagati ljudem in narediti nekaj, kar cenim. Dober način potrošnje denarja bi bilo odprtje modne hiše s čevlji, povezane s posebnim socialnim projektom.

Ko hodiš po ulici, največkrat misliš na … 

Katera bo naslednje lepo dekle, v katero bom lahko strmel … (smeh) Šalim se. Ponavadi razmišljam o življenju na splošno, žvižgam ali pojem svoje najljubše pesmi, ter kalkuliram kako doseči termine in cilje na najhitrejši in najboljši način.

andre28

Če ne bi bil model, kaj bi počel? Bi se še vedno ukvarjal z modo?

Želel sem postati oblikovalec in to tudi študiral, kar pa bom počel tudi v bližnji prihodnosti. Želel bi postati tudi profesionalni nogometaš, vednar se zaenkrat samo pretvarjam, da sem, ko igram nogomet s prijatelji (smeh).

In ko se zaprejo vrata ter ugasnejo luči, Andre postane …

Tiger. Običajno zaspani tiger …

 

Fotografije: arhiv modela

Simon Cirkulan

 

admin