ARHITEKTURA NICA VAN DER MEULENA

Sodobne arhitekturne gradnje ne sestojijo le iz novodobnih, matematičnih in minimalističnih linij, pač pa se mešajo s tradicionalnimi, etnografskimi ter sonaravnimi načini, ter sledijo željam naročnikov. Takšni viziji sledi tudi arhitektura podjetja Nico van der Meulen iz Južnoafriške republike.

“Zasebno naša vizija sledi modernemu in sodobnemu tipu gradnje, vendar pa je potrebno pri načrtovanju upoštevati želje naročnikov.” Pravi Nico van der Meulen, južnoafriški arhitekt, ki se posveča načrtovanju domov, industrijskih ter ostalih objektov. Pri oblikovanju doma sledi naslednjim smernicam: zračen in odprt prostor v vseh bivalnih prostorih, kjer je odprta, ponavadi zastekljena stran, obrnjena proti severu in vključuje krajinske značilnosti ter se spaja z njimi.

Ber-014

Načrtovanje objekta traja približno tri mesece in pol, odvisno od velikosti objekta ter odzivnosti naročnikov. Z gradnjo pa se začne takoj, ko so načrti odobreni.

Main-st-3

V podjetju ne poskrbijo le za načrtovanje stavbe ter njenega zunanjega videza, pač pa v njihovem oddelku “M Square Lifestyle Design” poskrbijo tudi za notranje načrtovanje in oblikovanje prostorov oz. “interior design.”

lifestyleDesign

Fotografije: arhiv Nico van der Meulen

S. C.

admin