“BITI TUKAJ IN SANJATI O TUJINI JE NESMISEL”

Čeprav Nina Pušlar nima frizersko-kozmetičnega salona, o katerem je sanjala kot mala deklica, v svojem življenju zelo uživa. Predana je glasbeni karieri in si življenja brez glasbe ne predstavlja več. Pevka, ki spremlja trende in modo, vendar se z njimi ne obremenjuje preveč, veliko časa posveča svojemu zunanjemu videzu. Brez zadržkov pove, da je njen slog “kulski” ter hkrati eleganten, ženstven in odločen. Veliko zaslug pripiše slovenski oblikovalki Nini Šušnjara, ki ji je pomagala pri oblikovanju celostne podobe, ki jo poznamo danes. Ekskluzivno za VOOM … modna in trendovska Nina Pušlar.

Pod imenom VOOM si predstavljam gibanje, akcijo, dinamiko. Nekaj v akciji …

 Kako bi opisala evolucijo svojega osebnega stila od začetka do danes?

Na začetku svoje glasbene poti sem bila tipična najstnica s kombinacijo kavbojk, superg in majic s potiskom. Tako sem se takrat najbolj domače počutila in nisem bila na kaj drugega niti pripravljena. Nisem ločevala svoje osebne garderobe od odrske in temu nisem posvečala niti posebne pozornosti. Ob izzidu svojega prvega albuma sem začela sodelovati z modno oblikovalko Nino Šušnjara, s katero sva delali zelo počasi. Spomnim se, da sem bila zelo nezaupljiva in enostavno se nisem želela prepustiti. Čez čas sem v tem začela uživati in to se je začelo opažati tudi pri stilu. V oblačilih, ki jih nosiš, se moraš vedno počutiti dobro, sproščeno, zapeljivo in ženstveno. Sedaj lahko rečem, da sva z Nino z leti ustvarili prepoznaven stil, na katerega sem zelo ponosna.

 

Si kdaj poslušala druge prej kot sebe pri oblikovanju zunanje podobe  pevke?

Ko sem pred sedmimi leti začela sodelovati z Nino, se mi je bilo zelo težko prepustiti in to je bil zanjo in zame velik izziv. Prav ona je s svojo ljubeznijo do mode spremenila moj način razmišljanja in kmalu me je uspela spremeniti. Sedaj imam že sama ogromno izkušenj tudi na tem področju, zato vem, kaj želim in česa na sebi ne želim nositi. Odlično se dopolnjujeva in delati z njo mi vedno znova predstavlja izziv.

Bi lahko izpostavila tri slovenske oblikovalce, za katere misliš, da so resnični potencial?

Stilsko nedvomno Nina Šušnjara, z veseljem bi imela kakšno minimalistično črno obleko Matevža Faganela, navdušena pa sem nad dodatki Sanje Grcić.

Katera znamka tujih modnih hiš te prepriča in zakaj?

Všeč mi je več različnih oblikovalcev in sicer: Givenchy, Balenciaga, Marc Jacobs, Lanvin in podobni. Z veseljem bi nosila jakno oblikovalca Ricka Owensa, saj ima res posebne kose. Vsi našteti oblikovalci so posebni in “edgy” in ravno zato so mi všeč.

Kako poteka tvoj dan, od takrat, ko se zbudiš, do takrat, ko lezeš v posteljo?

Odvisno od dneva. Moj najljubši ritual zjutraj je v miru pojesti zajtrk in se nato odpraviti v kopalnico. Po navadi sledi fitnes ali pa se kar odpravim v svoj studio, kjer igram klavir in pojem. Včasih mi tak tempo uspeva vsak dan, včasih, ko pridejo napornejši decembrski dnevi, pa enostavno zmanjka časa in energije. Ob vikendih so koncerti, zato se tempo spremeni, je pa čez teden tudi veliko intervjujev, različnih fotografiranj in drugega dela z mediji. Ko ustvarjamo novi album ali pa se obeta večji dogodek, se je temu potrebno 100% posvetiti in je moj vsakdan praktično zapolnjem samo temu določenemu cilju.

Koliko časa dnevno porabiš za ohranjanje lepote?

Vsako jutro in vsak večer si obraz temeljito očistim in namažem z vlažilno kremo, kar se mi zdi najpomembnejše, in to mora biti vsaki ženski enostavno ritual. Vsakih 14 dni si naredim piling obraza in telesa, si pa vedno po prhanju nanesem tudi kremo za telo.

Ti je všeč, da moški sledijo modnim trendom in uporabljajo kozmetiko?

Všeč mi je in to pove veliko o moškem. Seveda sem pristaš tega, da se tako v ženski kot moški modi ne pretirava in gre v ekstreme za vsakodnevni stil. Oder pa je nekaj čisto drugega in tam je dovoljeno vse.

Kako si postavljaš svoje cilje? So cilji v tvoji glavi že zastavljeni ali jih nadgrajuješ?

Imam cilje, ki jih nadgrajujem. Majhni cilji gredo v velike in tvorijo smiselno celoto. Manjše cilje potem napolnim z idejami in veliko idej dobim, ko spremljam druge izvajalce, gledam koncerte, berem knjige … Največkrat o načrtih in ciljih razmišljam, ko sem zvečer v postelji, in po navadi, ko začnem preveč razmišljati, začnem brati. Cikel, ki se ponavadi konča s poznim spancem (smeh).

Z veseljem bi nosila jakno oblikovalca Ricka Owensa, saj ima res posebne kose.

Če ne bi bila pevka, bi bila …?

Ne vem, kam bi me ponesla pot, saj sem kot pevka začela zelo zgodaj. Vem pa, da sem si kot mala punčka želela imeti svoj frizersko-kozmetični studio. To imam po svoji mami.

Te zanima tujina?

Delam tu, kjer sem, ne razmišljam o tujini. Če bi želela iti ven, bi se morala preseliti, preklopiti in delati drugje. Biti tukaj in sanjati o tujini je nesmisel. Super se imam in ničesar mi ne manjka. Moje sanje niso povezane z angleščino (smeh).

S katerim tujim glasbenikom bi takoj posnela duet in kateri glasbenik je po tvojem mnenju izdelan v popolnosti?

Duet bi posnela z Johnom Mayerjem, Michaelom Bublejem in še z marsikom, vendar se mi naštevanje ne zdi resnično … Vsi “veliki” so izdelani v popolnosti – imajo svojo zgodbo, svoje pesmi, posebno energijo in tisto nekaj več, zaradi česar si jih zapomniš.

Strogo ločič poslovni svet od zasebnih zadev?

Veliko delam na tem, da tega ne bi preveč povezovala. Tudi osebno-poslovnih odnosov. Mislim, da sta to dva različna svetova, je pa velikokrat težko začrtati mejo.

Katere kvalitete po tvojem mnenju potrebuje pevka v tem času, da lahko uspe?

Biti drugačna, z vizijo, veliko razmišljati o sebi in svoji karieri, predvsem sama sebi nakazovati pot. Vedno moraš sam v prvi vrsti vedeti, česa si želiš in kaj je tvoja zgodba. Stati moraš za svojimi dejanji in odločitvami. Ko je zgodba, nastanejo tudi dobre skladbe in besedila, ki jih ljudje vzamejo za svoje. Brez tega ustvarjanje ne bi imelo smisla.

Kaj novega pripravljaš na glasbenem področju v prihodnosti?

Trenutno imam mesec dni koncertnega premora, saj je bilo leto 2012 zelo delavno in smo imeli ogromno koncertov. Zdaj je čas, da si napolnim baterije in dobim nov zagon za uresničevanje letošnjih ciljev. Do konca leta 2013 bom ustvarila nov, že četrti album in to mi predstavlja največji letošnji izziv.

 

Fotografije: osebni arhiv Nine Pušlar

Simon Cirkulan

admin