BODI UNIKATEN

Dandanes je težko biti unikaten, biti enkraten, biti ti.

Z vseh strani v nas butajo oglasi in ogromni panoji, ki oglašujejo množico predmetov, ki jih le malokdo potrebuje. Biti nekdo, ki neguje svoj stil in stoji za njim, je težko. Ko pogledaš po ulicah slovenskih mest, vidiš dokaj enako oblečene ljudi, ki jim ni mar za svoj slog, ki se oblečejo v tisto, kar je komercialno in kar je za množice in.

A vendar, če hočeš izstopati, moraš ohraniti svojo osebnost in njo dati v zunanji okvir, kar oblačilo vsekakor je. Ali se moramo ozirati na mnenja drugih, ki v nas bulijo ali nas debelo gledajo, ko gremo mimo? Če nam je njihovo mnenje pomembno, potem se naj posameznik, ki izstopa s svojim stilom oboroži s pogumom, močjo kljubovati in vztrajnostjo, s katero premaguje predsodke in ozke okvirje miselnosti drugih.

 

Biti unikaten pomeni sebe poznati, vedeti kdo si in kaj želiš od življenja. To znaš kazati navzven in ni te strah priznati, da imaš ideje in si ustvarjalen v kreairanju lastne podobe, ki odseva tudi tvojo notranjost. To je bogastvo, ki ti ga nihče ne more vzeti.

Ko si enkraten, ko si ti v vseh situacijah svojega življenja, pomeni, da imaš svoje bivanje tukaj in zdaj v svojih vajetih, da odgovarjaš za svoje vedenje in se zavedaš, da lahko s svojim vzorom postavljaš trende in smernice drugim. Kdor si upa, ima debelo kožo in polno glavo idej in je ustvarjalen, obenem pa točno ve kaj hoče

No, in to je nekaj, kar ga loči od ostalih. Že s tem je unikaten!

 

Več o zgoraj napisanem si lahko preberete tudi socialnem omrežju www.facebook.com/Svetovalnica. Če bi radi kaj vprašali, lahko svoja vprašanja pošljete na: info@svetovalnica.si. Avtorica prispevka je socialna pedagoginja Melita Kuhar Pucko, ki vodi projekt Svetovalnica, www.svetovalnica.si, predhodno naročanje na tel.št. 031 44 86 90.

 

Fotografije: osebni arhiv, “Jomphong” for freedigitalphotos.net

M. K. P.

admin