BOLJ SAMOZAVESTNA, A ŠE VEDNO ISTA

Blažka Benčina in Gašper Selakovič sta lani med več kot 230 prijavljenimi kandidati natečaja VOOM model 2013 osvojila veliko nagrado, modno snemanje z Vereno Mandragora in se z VOOM ekipo odpravila na modno snemanje v avstrijsko prestolnico. Še pred snemanjem sta uspešno zakorakala v modni svet pod okriljem modne agencije VOOM event & model management, posnela prve testne fotografije in nato sodelovala s priznanimi slovenskimi fotografi ter modnimi oblikovalci. Mnogi ste ju opazili na modnih revijah, slovenskih TV ali tiskanih oglasih ali modnih zgodbah, oba pa pravita, da je bilo prav snemanje na Dunaju velika ter nepozabna izkušnja njunih modnih začetkov.

VOOM: Kaj je vplivalo na vajino prijavo za VOOM model 2013?

Blažka: S prijavo sem zavlačevala, ker sem predvidevala, da bo o zmagovalcu odločalo število všečkov, kar mi nikoli ni bilo všeč. Kasneje sem izvedela, da temu ni tako in sem se nato prijavila, seveda brez prevelikih pričakovanj, saj sem videla, da se jih je prijavilo preko 200.

Gašper: Na mojo prijavo je kot prvo vplivala želja po neki novi izkušnji in radovednost, če mi lahko na takem področju lahko uspe.

VOOM: Kaj sta pričakovala od tega tekmovanja?

Blažka: Delo modela me je že od nekdaj zanimalo, s tem sem se pred tekmovanjem občasno tudi ukvarjala, vendar bolj amatersko. Od tekmovanja sem pričakovala profesionalnost ljudi, ki za tem stojijo.

Gašper: Iskreno povedano, pri tem nisem pričakoval nikakršnega uspeha. VOOMmodel2013VOOM: Kakšni so bili občutki, ko sta izvedela, da sta zmagala in bila izbrana med več stotimi kandidati?

Blažka: Občutki po zmagi so bili močni, saj sem se najbrž še tri dni neprestano smejala. Bila sem presrečna, saj sem dokazala (predvsem sebi), da zmorem in da vidijo potencial ravno v meni.

Gašper: Res sem bil presenečen, po eni strani me je bilo kar malo strah, ker česa takega res nisem pričakoval, po drugi strani pa sem bil radoveden in vesel, ker bom dobil izkušnje na nedoživetem področju.

VOOM: Zakaj mislita, da smo izbrali ravno vaju?

Blažka: Še vedno ne vem točno zakaj ste izbrali ravno mene, verjetno sem prepričala s svojo preprostostjo, dobro hojo in višino.

Gašper: Sanja se mi ne, zakaj so izbrali ravno mene. Za Blažko niti nisem bil presenečen, ker je zelo fotogenična in ima te dolge noge za modo (smeh). Verjetno pa so člani žirije v nama videli nek potencial.

VOOM: Kaj je pri manekenstvu po vajinem mnenju pomembno?

Blažka: Pri modelingu je pomembno, da se ne prevzameš, da se še naprej učiš in razvijaš, pomembna je prilagodljivost in potrpežljivost (snemanja in modne revije se lahko zavlečejo čez cel dan).

Gašper: Najbolj pomembno je, da si samozavesten. Preden so me izbrali, nisem imel pol toliko samozavesti kot je imam danes.VOOM model 2013 ekipa

Foto: Verena Mandragora Foto: Verena MandragoraVOOM: Kaj vama je to tekovanje prineslo? je morda spremenilo vajini življenji?

Blažka: Tekmovanje in posledična vključitev v modno agencijo VOOM event & model management sta mi odprla vrata v modni svet, začela sem sodelovati s priznanimi fotografi, vizažisti in modnimi oblikovalci. Spoznala sem veliko dobrih ljudi, ob vsem tem pa čutim predvsem notranje zadovoljstvo.

Gašper: Tekmovanje mi je prineslo ogromno novih izkušenj, spoznanja veliko novih ljudi, prineslo mi je večjo samozavest. Res sem vesel, da sem bil izbran.

Foto: Tanja ZrinskiGašper S. za ITAKVOOM: Kakšni so odzivi okolice po zmagi?

Blažka: Resnični prijatelji so bili veseli zame, družina rahlo presenečena, ostalim pa niti nisem obešala na veliki zvon, ker se hočem dokazati predvsem z delom in rezultati.

Gašper: Vsa moja družina in prijatelji so bili zelo ponosni in veseli zame.

VOOM: Katero snemanje vama je bilo do sedaj najbolj všeč in zakaj?

Blažka: Zadnje leto sem imela kar nekaj snemanj, vsa mi bodo ostala v lepem spominu in so zame dragocena izkušnja. Nikoli ne bom pozabila prav fotografiranja na Dunaju z Vereno Mandragoro, saj smo bili enkratna ekipa.

Gašper: Moje najljubše snemanje je bilo prvo, testno snemanje. Spomnim se, kako me je bilo strah, a že po prvih posnetih fotografijah in nasvetu fotografa, sem postal bolj samozavesten, kar se je videlo tudi na fotografijah. In pa seveda snemanje na Dunaju, kjer je bila odlična ekipa, kjer so nastali odlični posnetki.

Foto: Dejan Nikolič za pletenine DražFoto: Antonio PerVOOM: Bi vajino zgodbo še ponovila?

Blažka: Zagotovo.

Gašper: Vse to bi definitivno ponovil!

VOOM: Kakšni so vajini načrti za prihodnost v modnem svetu?

Blažka: Postajati vedno boljša in dosegati zastavljene cilje.

Gašper: Moji načrti v prihodnosti sicer niso usmerjeni samo v modno smer, ker sem še dijak in imam v življenju še veliko drugačnih želj, ampak na sodelovanje z agencijo VOOM event & model management, pa bom vedno pripravljen. Foto: Tanja ZrinskiFoto: Tanja ZrinskiFoto: Luka Prijatelj za Elizabeth MadFoto: AnjaSeničarFoto: Antonio PerFoto: Luka Prijatelj za Janjo PetričFoto: Verena MandragoraFoto: Tanja ZrinskiFoto: Tanja ZrinskiBlažka za Draž pletenine1Foto: Aleš RomaniukBlažka-runway1Foto: Luka Prijatelj za Janjo PetričFoto: Antonio Per

Fotografije: Verena Mandragora, Tanja Zrinski, Ciril Jazbec, Dejan Nikolič, Antonio Per, Aleš Romaniuk, Luka Prijatelj

admin