BON VOYAGE

Ko se sprašujemo, kam gre umetnost, moda in ustvarjanje v Sloveniji, v naša življenja posije žarek upanja, ki nam potrjuje, da imamo pri nas ljudi, ki si resnično želijo uspeha, delajo na svoji karieri in se modno ter umetniško izražajo. Takšna je bila tudi včerajšnja modna revija Bon Voyage v Celici, ki se je, kljub pomanjkanju prostora in neuspeli udarni hoji nekaterih modelov, izpeljala odlično. Obiskovalci so si pobližje ogledali kreacije ter modne dodatke kar 13 modnih oblikovalcev.

Oblikovalci so nas v enem večeru popeljali skozi različna obdobja zgodovine mode ter svoje kolekcije spretno kombinirali z izbiro glasbe. Na modni reviji so se predstavili:

  • Ema Salčinovič (Lesema)
  • Iva Katalenič
  • Ema Bavcon in Saša Nemec
  • Karmen Koren
  • Tina Starc
  • Eva Jančar Kalan (Evita)
  • Nika Torkar (NIKATO Couture)
  • Nataša Belcijan Natalie, Barbara K. Germ in Damjana Rožič
  • Elizabeta Likovič in Nejc Švarc

 

Ema Salčinovič (Lesema) se je predstavila s svojo kolekcijo Lillian.

Iva Katalenič nas je  popeljala v posodobljeno verzijo Rockabilly stila s kolekcijo Rockabilly will never die. Ema Bavcon in Saša Nemec sta združili svoje moči in znanje ter ustvarili kolekcijo Mary Q. Karmen Koren se je predstavila s kolekcijo Swing narejeno iz predelanih starih oblačil in materialov. Kolekcijo oblačil in nakita SQSHI oblikovalke Tine Starc so navdihnila 80. leta. Kolekciji Girls just want to have fun je dodan iz vezalk izdelan nakit, ki je poseben in edinstven ter vsak stajling spremeni v trendovskega.

Eva Jančar Kalan (Evita) je inspiracijo za svojo kolekcijo Sexy MF Collection jemala iz glasbenega in osebnega stila glasbenika Princa.

Oblikovalka Nika Torkar/NIKATO couture je ustvarila kolekcijo Ready-to-wear. Modele bodo popestrile debele volnene kape Andreje Kogelnik. Tri oblikovalke, Nataša Belcijan Natalie, Barbara K. Germ in Damjana Rožič, so skupaj ustvarile kolekcijo Black & White Futuro.

Elizabeta Likovič in Nejc Švarc v tandemu Glow pa sta predstavlila kolekcijo Haute Future. Izbor ne tipičnih materialov za njune kreacije nas je popeljal v prihodnost.

Super je bilo, adrenalin nas je držal še po koncu revije. Hvala celotni ekipi in sponzorjem, saj smo skupaj ustvarili še en zapomnljiv dogodek. Zdi se mi, da smo dokazali, da so različne zgodbe lahko združene v eno skupno, tokrat pod imenom Bon Voyage. Se vidimo prihodnje leto!

Lea Bernot, vodja projekta in organizatorka modne revije

 

Fotografije: Katja Bidovec

S. C.

admin