BORIS BIDJAN SABERI – NAVDIH ARHITEKTURE ZA JESEN IN ZIMO 2014-15

Boris Bidjan Saberi samozavestno in velikopotezno vstopa v svet mode svetovnih razsežnosti. Svojo novo kolekcijo za jesen in zimo 2014-15 je nedavno nazaj predstavil tudi na tednu moške mode v Parizu. Kljub izbiri črne in bele ter odtenkov sive, je kolekcija ne samo razgibana, pač pa tudi kompleksna.

Oblikovalec je inspiracijo za novo kolekcijo moških oblačil iskal v raziskovanju arhitekture, predvsem Otomanskega cesarstva in Topkapi kulturne dediščine, ter tako dosegel rafinirane in prefinjene kroje svojih oblačil. Podrobnejši pogled kolekcije razkrije specifičen način prikrojevanja ter kompleksnost zgradbe oblačila.

BorisBidjanSaberi voom 22BorisBidjanSaberi voom 21

Med materiali je predvsem priljubljen in udoben bombaž, ki ga oblikovalec kombinira s finim kašmirjem. Razgibana kolekcija temelji na celoviten videzu in kombiniranju oblačil, kjer je pomembno predvsem plastenje različnih kosov, ki si med saboj nasprotujejo in tako ustvarijo popolno strukturo. Prevelike plašče, pregrinjala, srajce, jopice in telovnike dopolnijo ozke ali široke hlače, spuščene do kolena ali gležnja. Nadvse trendovsko pa je še vedno kombiniranje dolgih ter kratkih hlač.

BorisBidjanSaberi voom 24

Oblikovalec z vzorci ne pretirava. Tu in tam jih umesti v obliki prečnih ali vzdolžnih črt, ki lahko tvorijo tudi karo vzorec. Klobuki ter prevelike kape kolekciji dajejo pečat, prav tako pa ne smemo pozabiti na pasne zaponke ter odlične torbe in nahrbtnike, ki zaradi svoje velikosti privabjajo poglede. Čevlji so športni in visoki.

BorisBidjanSaberi voom 23

Fotografije: arhiv blagovne znamke

Simon Cirkulan

admin