BRADA IN BRKI NA MOŠKEM. ODRASLO IN PRIVLAČNO.

V 21. stoletju brki in brada na moškem niso več znak zanemarjenosti. Obrazne kocine lahko delujejo zelo odraslo in privlačno, če moškemu seveda pristajajo, so negovane in urejene. Moda brad in brkov se sicer spreminja, še vedno pa lahko vsak izbere linijo brade in brkov, ki mu najbolj pristaja. Z oblikovanjem brade in brkov lahko spremenite silhueto obraza, poudarite dele obraza, ki so vam všeč ali prikrijete tiste, ki vam niso.

Prednost neobritega moškega obraza je, da lahko skrije določene obrazne poteze, ki jih želimo vizualno preoblikovati. Polna in lepo prirezana brada na primer, lahko skrije ozek obraz in koničasto ali nelepo brado ali pa s te samo preusmeri pozornost iz ne preveč gostega in bujnega lasišča. Košati brki brez brade preusmerijo pozornost z velikega nosu, širokega obraza, štrleče brade ali prenizko segajočih las.

Kako si pustimo rasti brado in kako jo oblikujemo?
Začetki rasti brade so pogosto neprijetni in srbeči. Kljub temu vztrajajte in si obraz večkrat umijte z milom in vodo ter tako preprečite srbenje. Če srbenje ne poneha, si lahko brado operemo s šamponom proti prhljaju, vendar pazimo, da nam le ta ne zaide v oči. Vsako umivanje se naj konča s temeljitim spiranjem gela ali šampona z obraza. Brada in brki lahko rastejo zelo hitro, rast pa je odvisna tudi od vsakega posameznika, hrane, ki jo zaužijemo, umivanja in ostalih dejavnikov v okolju. Mnogo moških misli, da skrb za brado in brke vzame manj časa, kakor pogosto britje. Vendar moramo tudi brado in brke pogosto negovati. Vanje se lahko lovi umazanija, hrana in bakterije. Vsaj dvakrat na teden tako brado temeljito operemo s šamponom in natremo z utrjevalcem, ki omehča kocine.

Brado in brke pogosto oblikujemo tako, kot si želimo. Dobro je vedeti, da se najlepše oblikujejo takrat, ko so suhi. S prirezovanjem mokre brade in brkov lahko pokvarite njihovo obliko. Popularna med moškimi je tudi tako imenovana »štiridnevna bradica«. Vzdrževanje prave dolžine je najbolj preprosto z električnim brivnikom, kjer si lahko sami nastavite dolžino britja.

Pogosto so stari načini oblikovanja brad mlajšim generacijam videti smešno, ampak stari trendi se vračajo. Trenutno zelo priljubljeni so brki v stilu francoskih umetnikov ali popolnoma zaraščen, navidezno neurejen obraz.

 

Če se vam poskusi britja in oblikovanja ponesrečijo, si brado in brke preprosto obrijte do golega obraza in poskusite znova naslednjič. Vaja dela mojstra!

S. C.

admin