“BREZ AGENCIJE NI KASTINGOV, BREZ KASTINGOV NI DELA”

Če si želite resnično uspeti v svetu mode, se morate kar hitro odpraviti v tujino. To je ugotovila tudi priznana manekenka Nina Kohne in se iz rodnih Slovenjskih Konjic preselila v italijansko modno prestolnico Milano. Tam okuša tempo modne industrije, sodeluje z največjimi in si ustvarja ime. Življenje v Milanu pa jo je pripeljalo tudi do “brazilske” ljubezni. Tam je namreč spoznala svojega sedanjega fanta. Moda, delo in ljubezenska začimba v Milanu z Nino Kohne.

Na katere dosežke v modni industriji do sedaj si najbolj ponosna?

Najbolj sem ponosna na svoje sodelovanje z večjimi svetovnimi znamkami kot so Just Cavalli, Cloe, DKNY, Ermanno Scervino, Prada, High, Isola Marras in še verjetno kateri drugi, ki se jih trenutno ne spomnim. Pri Pradi sem imela možnost videti ves postopek nastajanja, kreiranja oblek, ki še niso bile predstavljene javnosti, zato sem na to sodelovanje najbolj ponosna.

Imaš agencijo? Je le ta pomembna pri karieri modela?

Da, imam agencijo, imenuje se The One Models Milano. Seveda je pomembno, da imaš agencijo, še posebej v tujini, saj brez agencije ni kastingov in brez kastingov ni dela. Pomemben del vsake agencije je tvoj “booker”, če se namreč zavzema zate, ti lahko tudi dosti pomaga, da dobiš delo prej, kot bi ga dobil brez agencije, saj pošlje naročniku dobre besede in reference o tebi.

Kakšni so občutki, ko stopiš pred foto objektiv?

Občutki, ko stopim pred foto objektiv, so zame kot igra, pretvarjanje ter igranje na sto in en način, da sem pač to, karkoli fotograf zahteva. In vedno se potrudim, da so na koncu rezultati kar se da dobri, tako smo zadovoljni jaz, fotograf in naročnik za katerega se je fotografiralo.

Nina by Dejan NikoličNina by Žiga MihelčičNina by Žiga Mihelčič5

Bi morda izbrala se kakšno drugo vejo v modni industriji poleg modelinga?

Ja, mogoče bi se v prihodnosti ne samo kot model videla tudi kot “booker” ali lastnica modne agencije.

Kateri od modnih trgov ti najbolj ustreza? Zakaj?

Meni najbolj ustreza delo v Milano, ker je ta trg zelo komercialen, torej je zame dela dovolj, ker sem tudi sama komercialen obraz.

Kdo je po tvojem mnenju lahko model?

Model je lahko tista ali tisti, ki ima za to seveda primerne mere, ki jih določen trg zahteva, da je vedno v formi, ima nek “special look”, je vedno opazen, oziroma se zna narediti opazenega, mora znati tudi igrati. Na kastingih imaš ponavadi le par sekund, da navdušiš naročnika, da te najame.

Kaj bi svetovala mladim puncam, ki si želijo postati model?

Vsaka, ki želi postati model, naj se preizkusi v tem in ugotovi, če je posel zanjo ali ne. Če ji je všeč, naj si poišče dobro agencijo in se odpravi čimprej v tujino, saj v Sloveniji ni ravno neke prihodnosti za napredek v modi (vsaj za modele je tako).

Kakšne so tvoje vsakodnevne obveznosti v življenju modela?

Moje vsakodnevne  obveznosti so seveda kastingi, ki jih je včasih preveč, da bi uspela obiskati vse. Potem so tukaj še telovadba, zdrava prehrana in seveda preživljanje časa z mojim dragim fantom (smeh).

Verjameš v horoskope?

V horoskope delno verjamem. Verjamem v karakterne lastnosti znamenj, sama sem oven  in priznam, da sem kar vse tisto, kar pravijo za to znamenje; trmasta, energična, komunikativna. Ne verjamem pa v dnevne horoskope, mislim da je vse skupaj le en “larifari”.

 

 

Fotografije: Žiga Mihelčič, Tanja Zrinski, Dejan Nikolič

Simon Cirkulan

admin