ČISTILNA DIETA V TREH DNEH

Vsake toliko časa je dobro, da naše telo očistimo strupov, ki se v naš organizem nalagajo s hrano in ostalimi okoljskimi dejavniki. To najučinkoviteje naredimo z dieto. Tridnevna čistilna dieta temelji na uživanju velike količine vode, uživanju sadja in zelenjave ter ostale lahke hrane. Bistvo te diete ni stradanje, pač pa uživanje tekočine in hrane, ki telo očisti.

 

Tridnevna dieta

Prvi dan

Prvi dan začnemo z uživanjem čistega sadnega ali zelenjavnega soka, ki si ga lahko pripravimo sami ali ga kupimo v primerni trgovini. Uporabimo lahko sveže stisnjene sokove ali nesladkane jabolčne, hruškine, grozdne ali ananasove sokove v pločevinkah ali steklenicah, ki jih nato razredčimo s 50% vode. Vodo je pred uporabo dobro prekuhati ali prefiltrirati. Kozarec te pijače spijemo štirikrat ali petkrat na dan. Če smo po tem še žejni, se odžejamo s čisto studenčnico ali prekuhano vodo s čajno žličko limoninega soka ali vinskega kisa.

Sadje

Drugi dan

Za vsak obrok izberemo sveže presno sadje, na primer jabolka, grozdje, hruške, breskve, melono ali pomaranče. Trdo sadje lahko naribate ali narežete na kocke, vse pa lahko tudi zmešate in naredite sadno solato. Vode lahko popijete kolikor želite, med obroki, na tešče in pred spanjem pijemo sadni sok ali zeliščni čaj. Priporočena zelišča so: lipovo cvetje, poprova meta in kamilica.

Tretji dan

Za zajtrk pojemo presno ali stlačeno sadje s probiotičnim jugurtom iz ovčjega ali kozjega mleka. glavni obrok naj predstavlja presna solata iz listnate zelenjave ali naribanega koreničevja. Solato obložimo z rozinami ali semeni, ki nam dajo energijo. Za sladico si izberemo presno sadje. Za večerjo pojemo zelenjavno juho ali nad paro kuhano zelenjavo, začiinjeno s sojino omako ali začimbno omako miso. Odžejamo se z vodo.

VOOMshop-banner-new

admin