Cro-A-Porter: HIPPY GARDEN – NOV SPEKTER DOJEMANJA MODE

Cro-A-Porter je prvi teden mode na hrvaškem ozemlju, ki se odvija že od leta 2003. Vsako sezono, dvakrat letno, kolekcije predstavijo že uveljavljene znamke in tiste manj znane. Dogodek je zaslužen za razvoj hrvaške mode in uveljavitev mnogih hrvaških znamk, ki so sedaj neprecenljive na njihovi modni sceni. Na dogodku smo uživali tudi mi, brez besed pa nas je pustila romantična in skrivnostna kolekcija Hippy Garden.

 

 Hippy Garden

Kolekcija Hippy Garden je bila kot klofuta resnice, ki te prizemlji in pokaže, da je to v kar si verjel, da moda je, le vrh ledene gore. Kolekcija Hippy Garden niso samo oblačila – je povečan srčni utrip, razširjene zenice, romantika, zgodba Emily Bronte, ki se odvija pred očmi, umetnost v svoji prvinskosti, ki je namenjena temu, da ustvari čustva, ustvari občutek metuljčkov v trebuhu in si polasti prostor v tvojem spominu. In kar je še bolj posebno, je dejstvo, da je celotna kolekcija nosljiva, fenomenalno narejena in niti malo kostumska. Del kolekcije je primeren za dnevne priložnosti, del pa za svečane. Zlata nit oblikovne plati kolekcije so naborki, gube, drapiranje, igra z materiali, ki ustvari tako arhitekturne, kot valujoče oblike v popolni kombinaciji struktur in vzorcev materialov. Hippy Garden so na nas pustili vtis, ki nam je spremenil pogled na modo, oblačila in nam dal nov spekter za dojemanje modnega oblikovanja.

        

 

 

 

 

Sonja Lamut

Sonja Lamut je predstavila kolekcijo minimalističnih oblačil v nevtralnih barvah. Zlata nit kolekcije pa so bili kristalni našitki, ki so krasili športno elegantna oblačila pretiranih dimenzij. Kolekcija je zelo nosljiva in v pravšnji meri komercialna. Všeč nam je pa bila bež obleka z dolgimi rokavi, našitimi kristali in pentljo na hrbtnem delu.

        

 

 

 

 

Jet Lag

Jet Lag so predstavili športno elegantno kolekcijo za ženske in moške. Kolekcija je mladostniška in urbana, edino kar nas je zmotilo je to, da kolekcije in navdiha nismo popolnoma razumeli.  Kolekcija ni imela zlate niti, kroji pa so si bili med seboj popolnoma različni. Ampak nič zato, kolekcija je zelo nosljiva in dobro narejena. In prav zato, ker so si kroji toliko različni med seboj, lahko vsak v njej najde nekaj zase.

        

 

 

 

 

Elfs

Zapele so Buranovskiye Babushki in začel se je “Party for everybody”. Elfs so nas povabili na rusko zabavo z vodko, ruskimi divami, babuškami in popolno zmedo in kaosom, ki je značilen za nore zabave in prekrokane noči. Kolekcija je bila zelo mladostniška in komercialna, a kaj ko je vse skupaj že mejilo na cenenosti, estetiki pa žal nismo bili priča. Oblačila so izgledala ceneno in vulgarno, od prekratkih kril do poudarjenih prsi, leopardjega potiska na najslabši možen način in manekenk, katerih oprava je bila primerna samo za določene ulice. Dvojec Elfs očitno ima talent, pokazal je namreč zelo dobre potiske in veliko kreativnosti. Meja med seksi in vulgarnim, pa je zelo tenka in oni so jo žal prestopili.

        

 

 

 

 

 

 

VOOM ekipo je zanimalo predvsem to, kakšna razlika je med hrvaško in slovensko modo ter razlike med organizacijo domačih dogodkov ter Cro-A-Porterja. Navdušeni smo bili, nad odnosom organizatorjev do nas, počutili smo se dobrodošli in cenjeni. Celoten dogodek je bil dobro organiziran in izpeljan. Zato komaj čakamo naslednji Cro-A-Porter in se veselimo poročanja o hrvaški modni sceni.

 

Fotografije: Anamarija Lukšić

Maja Milovanović & S.C.

admin