D.E.P.R.A.

D.E.P.R.A. ali Dogodkovnik Evropskega parlamenta – radijska aktualizacija je projekt radia Študent,  ki je luč sveta ugledal 20. novembra v Trubarjevi hiši kulture. Organizatorji in ustvarjalci radijskega programa so skupaj s slovensko kulinarično identiteto humorno predstavili vsebino projekta D.E.P.R.A. Njihove že obstoječe zgodbe so tako dopolnili in nadgradili, ter ustvarili aktualen radijski program, ki ga želijo vedno bolj integrirati v trodimenzionalnost javnega prostora z javnimi dogodki ter spletnimi vsebinami, saj bi ga radi tako približali širši publiki z zgodbami s področja politike, umetnosti ali raznih izpovedi. Projekt sofinancira Evropski parlament.

 

Različne so tiste ciljne skupine in evropske tematike, ki se jih bo dotaknila D.E.P.R.A. Upokojenci in starejši evropski državljani bodo poškropljeni s pozitivnimi žarki hudomušnega pogovora, s kakšnim izmed pomembnežev, bivajočih v evropski skupnosti. Dijaki in najstniki bodo imeli priložnost skozi karikature in javna pripovedovanja odstreti tančico preizpraševanj o svojem obstoju znotraj evropske družbe. Študenti bodo prisluhnili izkušnjam, ki jih prinaša evropsko državljanstvo in s svojimi mislimi in idejami vodili svinčnik, ki bo zarisal pomen evropskih institucij. Splošna javnost, mladi intelektualci in poslušalci radia Študent se bodo združeni manifestirali v instalaciji, prisotni na radijski frekvenci 89,3 MHz, v fizičnem prostoru in na spletu.

Dogodki projekta D.E.P.R.A.:

– Risanka radia študent

– Milo rase vitica, vitica življenja mila

– Pripovedovanje novodobnih ljudskih zgodb

– RADART

Dogodke lahko spremljate vse od decembra letošnjega do junija naslednjega leta. Več informacij najdete na spletni strani radia Študent www.radiostudent.si/depra. Dovolite si biti drugačni, hudomušni, inovativni. Ne zapadajte v depr(esij)o, pač pa v pozitivo z D.E.P.R.O.

 

 

 

Fotografije: Anamarija Lukšić za VOOM

Simon Cirkulan

 

admin