DAFT PUNK KMALU Z NOVIM ALBUMOM

Nemški glasbeni dvojec Daft punk se po 11 letih ponovno vrača s svojim avtorskim projektom Random Access Memories. Tokrat je k sodelovanju povabil še množico umetnikov, ki so posneli tudi videe s sodelovanju s slavnim in uspešnim duetom.

Ustvarjalca elektronske glasbe sta svojo popularnost dosegla v poznih devetdesetih s svojim tipičnim in prepoznavnim slogom ustvarjanja glasbe ter futurističnim videzom. Po nekaterih avtorskih projektih sta nato izdala še projekt s filmsko glasbo za film Tron: Legacy, letos pa se vračata s svežim in težko pričakovanim albumom v letu 2013 Random Access Memories.

Daft Punk2

Pri ustvarjanju tega albuma sta glasbenika sodelovala z mnogimi znanimi ter malo manj znanimi a nadarjenimi umetniki, kot so: Giorgio Moroder, Nile Rodgers, Pharrell Williams, Panda Bear, Chili Gonzales, DJ Falcon, Todd Edwards in Paul Williams. Vsak od sodelujočih umetnikov je posnel serijo kratkih videov, ki govorijo o nastajanju novega albuma in sodelovanju z Daft Punk.

Med sodelujočimi glasbeniki je tudi Paul Williams, poznam predvsem kot pisec pesmi We’ve Only Just Begun, Rainy Days and Mondays, Out in the Country, Just an Old Fashioned Love Song, The Rainbow Connection and Evergreen (Theme From A Star is Born).

Daft Punk

Fotografije: arhiv glasbenikov

S. C.

admin