DRAMA ZA DOBER NAMEN

Z včerajšnjim dobrodelnim koncertom cikla Drama Akustika v idejni zasnovi in izvedbi članov ansambla Drame in gosti, ki so nas popeljali na duhovito pogovorno-glasbeno potovanje, so organizatorji s prodajo vstopnic zbrali 4.612 evrov, ki jih bodo poklonili za zdravljenje Filipa Kočarja. Sredstva se še zbirajo!

Koncertni spektakel v Drami je tokat poskrbel še za dobrodelno noto. Pevci in predvsem igralci so združili energije in zbirali sredstva, ki jih bo SNG Drama namenila dečku Filipu Kočarju, ki se je rodil z Apertovim sindromom, izjemno redko gensko okvaro, ki povzroči abnormalnosti v razvoju kosti lobanje, obraza in okončin.

Otroci, rojeni s tem sindromom, morajo biti v času razvoja večkrat operirani (do 18. leta lahko tudi do 20-krat). Filip je junija letos v Parizu prestal prvo večjo operacijo lobanje. Naslednji poseg na obraznem delu je načrtovan za januar, prste na rokah pa mu bodo operirali predvidoma jeseni. Vsi, ki so kupili vstopnice za koncert bodo prispevali k uresničitvi načrtovanih operacij in možnosti za lepše življenje Filipa in njegovih staršev.

DobrodelniKoncertZaFilipa_dec2014©PeterUhan

Na več kot dve utri trajajočem dobrodelnem večeru v Drami so se z več kot dvajsetimi izvirnimi posameznimi in skupinskimi nastopi predstavili: Nina Valič, Aljaž Jovanović, Polona Juh, Saša Tabaković, Marko Mandić, Saša Pavček, Jurij Zrnec, Jernej Šugman, Klemen Slakonja, Bojan Emeršič, Gregor Baković, Janez Škof, Igor Samobor, Marko Okorn, Tina Vrbnjak, Nina Ivanišin, Maja Sever, Sabina Kogovšek, Iva Babić, Saša Mihelčič, Uroš Fürst, Rok Vihar, Klemen Janežič, Laren Polič Zdravič, Matija Rozman, Barbara Žefran, Jerca Mrzel, Jose, Gregor Ftičar, Lara Janković

Zbiranje sredstev za zdravljenje Filipa še poteka prek TRR Filipa Kočarja: SI56 3300 0000 6786 693, pri Hypo Alpe Adria Bank d. d.DobrodelniKoncertZaFilipa_dec2014©PeterUhan_163

Foto: Peter Uhan/SNG Drama Ljubljana

admin