PHILIPS FASHION WEEK POMLAD/POLETJE 2013 – DRUGA REVIJA DRUGEGA DNE

Druga revija na Philips fashion weeku nas ni pustila hladne. Oblikovalci, ki so se predstavili, so ustvarili nekaj posebnega, novega in nepričakovanega. Točno to kar smo pričakovali od njih.

Nelizabeta

Kako ne bi bili očarani s kolekcijo Nelizabete, če pa je navdih za kolekcijo črpala iz zlatih dvajsetih let in artdekoja. Lasersko izrezljana oblačila, športna estetika in mladostna samosvojost, ki jo izžareva kolekcija nas niso pustili ravnodušne. Najbolj sta nas pa navdušili mornarsko modri majica z abstraktnim potiskom ter izrezljana obleka s srebrno podlogo. Slovenska moda rabi še več takšnih oblikovalcev.

NiOka

NiOka črpa navdih v “dolgočasni in neprijetni strani življenja”, česar v oblačilih ni za videti. Oblačila so v nasprotju z Nikinim navdihom zanimiva in ne izgledajo nič kaj neprijetno. Oblačila so videti zelo udobna, rahlo pretiranih dimenzij po letošnjem trendu, materijali pa so naravnost čudoviti. Nika navdušeni smo s tvojo estetiko. Kar tako naprej.

Nena Florjančič

Nena je želela ustvariti kolekcijo, ki s kontrasti tvori linearne vzorce in poudarijo naravno obliko ženskega telesa. Všeč nam je izbira materijalov in kombinacija le teh. Vsak kos za sebe je bil čudovit, barve so bile sicer bolj jesenske, a nič zato, bleščeči in metalik materijali so ustvarili posebne učinke, ki jih bomo pomnili še nekaj časa. Najbolj nam je bil všeč blazer iz raznobarvnim bleščic in hlače z vzdolžnimi linijami narejenimi iz bleščic.

Dajana Ljubičič

Bili smo priča modernemu safariju v jantarnih in konjak barvah. Navdušili so nas kačji vzorci na “milijon” načinov, ki so se vili po oblačilih in na določenih mestih prešli v tri dimenzionalne detajle. Kolekcija je oblikovanje v polnem pomenu. To kar nas naučijo v šoli, a redko kdo zna dobro izpeljati. Dajanina kolekcija je definitivno dobro izpeljana in tehnično dovršena. Dajana pravi, da je estetika nekaj posamičnega, posebnega, čutnega. Mi pravimo estetika je Dajanina kolekcija.

Ana Jelinič

Anina kolekcija govori o radostih potovanj, očustvih ki jih doživljamo ko vidimo nekaj noveg, ko raziskujemo nekaj neznanega. Všeč so nam minimalistični detajli, ki maksimalno izražajo idejo, ogrlici v obliki fotoaparatov, ki odlično dopolnjujejo vzorce in jasne linije. Edino kar nam ni všeč je to, da se je predstavitev kolekcije prehitro končala. Želeli smo si še ostati v Anini zgodbi popotnice in samostojne  ženske, ki raziskuje skrite kotičke sveta in uživa v življenju.

Aleksandra Brlan

Aleksandra je predstavila kolekcijo, ki nas je popeljala v preteklost in ustvarila nostalgično ozračje. Spomine na otroštvo, življenje brez skrbi in obveznosti ter vsakodnevne piknike.

Sofia Nogard

Sofia je črpala navdih v jadralnem padalstvu, ki se je izrazil skozi kolekcijo katere barve so spominjale na oblake in nebo. Pritegnili so nas dežni plašči, še posebej pa nam je bil všeč plašč v nebeško modri barvi v kombinaciji s pajkicami v mentol barvi.  Plašč je spredaj zgledal zelo umirjeno, zadaj pa so se vrstile razgibane gube in naborki, ki so skupaj z odprtino na plašču ustvarile čudovit učinek. Sofia nas je presenetila tudi z neon pink in zlato barvo in nas še posebej očarala z obleko v pink in zlati kombinaciji z abstraktnim potiskom.

Fotografije: Anamarija Lukšić za VOOM

M.M.

admin