PHILIPS FASHION WEEK POMLAD/POLETJE 2013 – PRVA REVIJA DRUGEGA DNE

Na prvi reviji drugega dne Philips fashion weeka so se predstavili oblikovalci z nosljivimi kolekcijami za vsakdan, videli pa smo tudi nekaj oblačil primernih za večerne priložnosti. Na pisti so prevladovale metalik barve in čipka oz. prosojni materiali. Navdušila nas je Alice Bossman, z oblačili čistih linij in geometrijskih oblik.

Maja Štamol

Maja Štamol je v peščeni, zlati in črni barvi ustvarila nosljivo kolekcijo oblačil, kjer lahko vsaka ženska najde nekaj zase. Oblačila enostavna spredaj in razgibana na hrbtnem delu so govorila zgodbo o urbani radovedni ženski, ki rada opazuje in doživlja svet okoli sebe. Navdušeni smo z balonasto parko, bluzo z zlatim ovratnikom ter obleko ki je spominjala na prevelik kapucar narejen iz lahkotnega ženstvenega materijala. Nič manj impresivne pa so bile večerne obleke, ki so odlično dopolnile kolekcijo dnevnih oblačil.

Miro Mišljen

Predstavil je kolekcijo moških in ženskih oblačil ter moškega perila, ki jih je ustvaril po načelih dadaizma. Wikipedia: “dada zavrača razum in logiko medtem ko povzdiguje nesmisel, neracionalnost in intuicijo. Modno pisto so okupirali modeli našemljeni z raznimi kičastimi dodatki, kot so modre klovnovske lasulje, vijolične tančice, papirnate ustnice in pisani čevlji. V moškem delu kolekcije smo videli suknjiče, srajce, kratke hlače ter perilo z raznimi našitki in ostalimi nesmisli, v katere je Miro vložil vso mero dadaizma in norčavosti. Kar se tiče dadaizma se je tu tudi končalo. Žal ga nismo dosti videli v ženskem delu kolekcije a nič zato, saj so oblačila, če odmislimo njihov navdih, naravnost čudovita, nosljiva in dobro izpeljana.

Simona Lampe

Zvok dežja in grmenja sta nas uvedla v kolekcijo Simone Lampe.  Med tem, ko so se manekenke v raznih različicah dežnih plaščev sprehajale po pisti, smo se počutili, kot da smo v Londonu. Navdušila so nas oblačila, ki so s pliseji in gubami spominjala na zaprte dežnike ter dežni plašči iz prosojnih tkanin z vstavki iz čipke. In ker po vsakem dežju posije sonce, so tudi temnim barvam sledile žive. Nakit Tjaše Mavrič iz recikliranih plastičnih vrečk se je odlično vklopil v kolekcijo in nadaljeval učinek, ki ga je čipka ustvarila na oblačilih. Kolekcija je bila dobro premišljena in odlično izvedena, popolni stajlingi pa so pokazali, da je njihova vloga še kako pomembna za dober prikaz samih oblačil.

Mojca Celin

Mojca Celin je navdih za kolekcijo črpala iz cvetja. Kolekcija je bila elegantna, romantična in minimalistična. Skoraj preveč minimalistična. Oblačila živih barv so dopolnjevali potiski cvetja ter modni dodatki v obliki cvetov. Žal pa so potiski in modni dodatki edino kar smo videli od cvetja. Oblikovalka bi lahko svoj navdih bolje izkoristila, mogoče tudi v samih krojih in detajlih oblačil.

Alice Bossman

Alice Bossman nas je navdušila s svojo minimalistično kolekcijo, s katero je pokazala, da minimalizem ne pomeni nujno dolgočasnih oblačil. Kolekcija je bila narejena iz materialov kontrastnih struktur v beli, črni, zlati in srebrni barvi. Kroji so pripovedovali zgodbo o ženski z močno osebnostjo, ki je istočasno nežna in ženstvena. Kolekcijo so sestavljali klasični kroji čistih linij izpeljani na različne načine s športno elegantnim pridihom. Klasično čipko pa je nadomestil črtast polprozoren material bele barve, ki je še dodatno poudaril arhitekturni videz oblačil. Vsak kos kolekcije je dobra naložba in ženski del ekipe VOOM, si jo želi v svoji omari.

Maja Ferme

Maja Ferme je predstavila kolekcijo, ki so jo želijo vse maturantke in maturanti. Ženski del kolekcije je bil narejen iz plesnih materialov, moški pa iz klasičnih materialov za moške obleke. Navdušila nas je ženska dolga obleka, ki je bila narejena iz puder roza barve s srebrnimi detajli na ramenih in vratnem izrezu. Oblačila so popolna za svečane priložnosti, a kot pravi Maja: “Zakaj bi lepe obleke hranili le za posebne priložnosti, če lahko v njih uživamo vsak dan?”.

 

Fotografije: Anamarija Lukšić za VOOM

Maja Milovanović

admin