EDEN II IN MALA KLINE

Večer premier 20. novembra v centru urbane kulture Kinu Šiška je predstavil tudi paradoksno predstavo EDEN II, kjer umetnica Mala Kline sopostavi dva svetova, ki sta hkrati navzoča ob srečanju performerja in občinstva. Tukaj in zdaj gledališkega srečanja trči ob sfero podob, ki naseljujejo prostore znotraj, zunaj in med telesi. EDEN skozi figuro klovna, igrivo in s smislom za humor sopostavlja nasprotja in uprizarja paradokse nasprotja. To ni blaženo stanje počitka, je mesto zdravljenja z britvico.

 

Ogled predstave EDEN je bila zame izredno močna izkušnja, ki me je ganila in me globoko pretresla.

Anke Bangma, kuratorka sodobne umetnosti v Tropenmuseum, Amsterdam

Mala Kline je performerka, koreografinja, raziskovalka in avtorica teoretskih besedil. Trenutno v svojem delu raziskuje efektivno delovanje podobe in njen subverziven potencial v reprezentacijskih okvirih. Diplomirala je iz filozofije in primerjalne književnosti na Univerzi v Ljubljani ter magistrirala iz gledališča na fakulteti DasArts  v Amsterdamu. Trenutno študira v School of Images v New Yorku in piše doktorat o etiki v uprizoritvenih umetnostih na oddelku za filozofijo Univerze v Ljubljani.

 

EDEN II je nastal v sodelovanju s člani hrvaške avant-rock skupine East Rodeo in zvočnih umetnikov studia Sonolab.

Kolofon

Koncept, kreacija in izvedba: Maja Kline
Scenografija in luč: Petra Veber
Avtorska glasba: Alen in Nenad Sinkauz (East Rodeo)
Oblikovanje zvoka: Sašo Kalan in Luka Ropret
Kostumografija: Petra Veber, Amanda Kapić
Tehnični direktor: Luka Curk
Producent: Žiga Predan

Produkcija: Pekinpah – Kink Kong, E.P.I. center
Koproducenti: DasArts Amsterdam, Kino Šiška, Student Center Zagreb – Culture of Change – Theater &TD, EN-KNAP / Španski borci

Podpora: Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Projekt je del mednarodnega producentskega projekta Modul dance.

Fotografije: Petra Veber

S. C.

admin