EMA 2015: GLASBENA ZABAVA S POMANJKANJEM MODNE IDENTITETE

Letošnja Ema je minila v duhu dobrih skladb, med katerimi je strokovna žirija izbrala dve finalistiki, gledalci pa ste s 7.311 glasovi na Dunaj poslali skladbo dueta Maraaya, Here for you. Še kako pomemben festival popevk na slovenskih tleh je letos minil v znamenju odlične scenografije in poslušljivih pesmi, pogrešali pa smo celotne pakete izvajalcev, ki jih nadgradijo izvirnejši, unikatni stajlingi.

Izbrani glasbeniki so se včeraj predstavili na izboru Ema 2015, slovenskem predizboru za pesem Evrovizije, ki deluje pod okriljem slovenske nacionalne televizije. Občinstvu se je tako predstavilo 8 izvajalcev, duetov ali skupin; Alya in Neno Belan, Tim Kores, Martina Majerle, Maraaya, Rudi Bučar, Jana Šušteršič in I.C.E. Pozornost strokovne komisije v sestavi bivših slovenskih predstavnic na Evroviziji, Darje Švajger, Tinkare Kovač in Maje Keuc, je pridobila skladba Šaltinka v izvedbi primorskega glasbenika in pevca Rudija Bučarja ter skladba Here for you v izvedbi dueta Maraaya. Končno odločitev je podalo občinstvo. 12.760 prejetim glasovom jih je 5.449 pripadlo skladbi Šaltinka, 1.862 glasov več pa je tehtnico obrnilo v prid zmagovalni skladbi.

ema-2015

Lanskoletno voditeljico Eme Ulo Furlan je letos nadomestil mlad in energičen voditelj Nejc Šmit, ki je inspiracijo v osebnem stilu in vodenju oddaje iskal pri slovenskem igralcu Klemnu Slakonji. Naj spomnimo, da je pred leti Klemen že vodil takrat odlično in zelo uspešno izvedbo Eme 2011, ki je postavila sveže pristope in trende v oblikovanju ter izvedbi tovrstnega glasbenega tekmovanja, predvsem v modernejši scenografiji ter igralsko-pevskem vodenju prireditve.

ema-2015-12 ema-2015-2

Naša ekipa je svoje poglede ustavila predvsem na oblačilih izvajalcev Eme 2015. Pomembno je namreč, da se le-ta skladajo z glasbenikovim značajem, glasbenim stilom in dušo pesmi. Vsega pa je namreč primanjkovalo. Želeli smo videti nekoliko več unikatnosti, osebnega stila, ki glasbenika in glasbo poveže v odlično celoto.

Med dobro oblečenimi naj izpostavimo vedno drzno pevko Alyo, ki je s pomočjo modne oblikovalke Nine Šušnjara oblikovala elegantno-ekstravaganten styling z zlato in bež kratko večerno obleko, ter ga nadgradila z dolgimi zlatimi lasmi na rokavih. Alya nam je zaupala, da veliko pozornosti nameni svoji zunanji podobi, ter jo skuša prilagoditi priložnosti, še vedno pa ji doda svoj drzen in odbit pridih. Tudi oblikovalka Nina Šušnjara je zadovoljna, da v Sloveniji obstajajo drzne pevke kot je Alya, saj si tako pri oblikovanju oblačil in stylingov lahko privošči svobodo ustvarjanja in si, kot je povedala “da duška”.

ema-2015-11

Celovitost ter spajanje glasbenega stila, osebnosti in oblačil smo opazili pri drugouvrščenem izvajalcu Rudiju Bučarju. Svoj etno-elegantni stil je nadgradil z barvno, vzorčasto srajco ter verigami.

ema-2015-9

Minimalističen styling je izbrala Jana Šušteršič, ki je na odru z njeno prezenco, energijo ter odličnim vokalom predstavljal le še piko na i.

ema-2015-10

Celovit pristop je lahko minimalističen ali ektremno vpadljiv, narejen z okusom in stilom, ne ozirajoč se na trende in smernice v modi, pač pa pa naj bo usmerjen k lastnim željam, okusom ter pripovedovanjem unikatne zgodbe tudi pri glasbenih izvajalcih.

Več o izboru Ema 2015 ter izboru Evrovizija najdete na spletnih straneh RTV Slovenija, za vse predane ljubitelje izbora za pesem Evrovizije pa je tu slovenski evrovizijski portal evrovizija.com.

ema-2015-8 ema-2015-6 ema-2015-predstavitev-pesmi 

Fotografije: Jani Ugrin za MMC RTV Slo

Simon Cirkulan

admin