FAUST KRALJUJE V DRAMI

Režiser Tomaž Pandur se ponovno sooča z enim največjih evropskih mitov, dramo Johanna Wolfganga Goetheja, Faust. Po uspešnem nizu predstav v ljubljanskih Križankah ter  gostovanju na 43. Cervantesovem mednarodnem festivalu v Mehiki, se je konec oktobra zavihtel še na oder Slovenskega narodnega gledališča Drama, s svojo priljubljenostjo pa že polni številne predstave v novembru.

Čeprav Faustova zgodba temelji na srednjeveški legendi o človeku, ki je prodal dušo hudiču, pravzaprav govori o občutkih odtujenosti sodobnega človeka in o njegovi potrebi po razumevanju sebe in sveta v širšem kontekstu univerzuma. režiser Tomaž Pandur z alkemičnim procesom preobraža Faustovo legendo v intelektualno in emocionalno atmosfero našega časa in konstruira svojo lastno poezijo in resnico. Ob večnem boju proti vseprisotnemu zlu poudari neskončno hrepenenje po vsem, kar nam je nedostopno ali nedosegljivo: po družini, ljubezni, mladosti, lepoti.

faust-voom-8

Vstop v območje magije, v pokrajine kozmičnih sfer, Faustu za trenutek omogoči doživetje in dopolnitev, ljubezen, oblast in moč, a s krvjo podpisana pogodba z Mefistom, ali s samim seboj, ga na koncu vrne v njegovo samoto, starost in minljivost življenja.

faust-voom-6 faust-voom-10

Ustvarjalna ekipa:

Režiser: Tomaž Pandur

Produkcija: Drama, Koproducent: Festival Ljubljana

Prevajalca: Božo Vodušek, Erika Vouk

Avtorica priredbe: Livija Pandur

Dramaturginja: Livija Pandur

Scenograf: Sven Jonke (Numen)

Kostumograf: Felype de Lima

Oblikovalec videa: Dorijan Kolundžija

Skladatelja: Silence (Boris Benko, Primož Hladnik)

Lektorica: Tatjana Stanič

Oblikovalec svetlobe: Tomaž Pandur

Oblikovalec zvoka: Srečko Bajda

Oblikovalka maske: Julija Gongina

Asistent režiserja: Jaša Koceli

Asistent scenografa: Iztok Vadnjal

Asistent kostumografa: Andrej Vrhovnik

Asistent režiserja (študijsko): Jan Krmelj

faust-voom-2

Fotografije: Aljoša Rebolj

admin