FENOMEN POP KULTURE JE NAZAJ

Pred dvema letoma je glasbena komedija Prava nota (Pitch Perfect) kot eno največjih filmskih presenečenj postala svetovna uspešnica in pravi fenomen pop kulture. S humorjem začinjena zgodba o študentkah, ki združijo glasbene moči in popeljejo njihovo a capella skupino do neslutenih uspehov, je presegla vsa pričakovanja in nabrala zavidljivo število oboževalcev. Sedaj se Barden Bellas vračajo v nadaljevanju, ki obljublja še več smeha in uživanja ob vokalnih mojstrovinah simpatične igralske zasedbe. Si želiš osvojiti dve brezplačni vstopnici?

V prvem delu smo spoznali svojeglavo brucko Beco, ki se je v novem študijskem okolju precej nehote znašla v dekliški a capella skupini Barden Bellas. Slednja je v želji po nekdanji slavi v svoje vrste povabila nenaveden nabor deklet, ki jih je družil dober glas in odlična pevska harmonija. Z veliko truda, dobre volje in celovite prenove repertoarja pesmi so Barden Bellas na koncu povsem pometle s hudo konkurenco na univerzitetnem tekmovanju vokalnih skupin. Barden Bellas so se ponovno vrnile z novo dozo vrhunskega petja in neustavljivega smeha v glasbeni komediji Prava nota 2.

V Pravi noti 2 se skupina podaja na osvajanje novih vrhov, pred njimi je namreč njihov največji izziv do sedaj – svetovno tekmovanje a capella skupin, kjer se vsake štiri leta pomerijo le najboljši. Ali bodo dekleta tudi tokrat našla zmagovalno pravo noto, lahko preverite v vseh slovenskih kinematografih.

Oglej si napovednik …

prava-nota-napovednik

O zgodbi

Trikratne državne prvakinje brez skrbi uživajo v zvezdniškem statusu in se posvečajo predvsem vizualni plati njihovih nastopov. Iz ustvarjalnega dremeža jih zbudi neljub škandal, ki skrajno resno ogrozi obstoj skupine, saj jim za rešitev sestrstva preostane le ena priložnost – zmaga na svetovnem prvenstvu a capella zasedb v Köbenhavnu.

Gre za nemogočo misijo, saj se v zgodovini tega tekmovanja ameriške skupine niso najbolje odrezale. Kot da boj z najboljšimi svetovnimi vokalnimi virtuozi ni sam po sebi dovolj trd oreh, jih bodo dodatno ovirali še pritiski zadnjega letnika študija, strah pred prihodnostjo in izguba njihove prepoznavne harmonije. Upanje vseeno ostaja, saj se je že v prvem delu izkazalo, da so Bardenske Belle najmočnejše prav takrat, ko nihče ne pričakuje, da bodo dejansko uspele. Dekleta se tokrat podajo na svetovno tekmovanje a capella skupin Elizabeth Banks je tokrat prevzela tudi režijo Na čelu skupine ostaja simpatična Anna Kendrick

Nagradna igra

VOOM in Karantania Cinemas podarjata dve vstopnici za ogled glasbene komedije Prava nota 2. Kaj moraš storiti? Všečkaj Facebook stran VOOM in deli Facebook povezavo strani VOOM s svojimi prijatelji, v komentar zapiši, da si to storil, lahko pa si še malo bolj izviren in napišeš, zakaj si ravno ti potencialni nagrajenec. Med vsemi sodelujočimi bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel dve vstopnici za ogled filma v kinematografih Cineplexx ali Kolosej po vsej Sloveniji. Nagradna igra traja vse do ponedeljka, 18. maja do polnoči.

Rivalstvo z moško skupino Treblemakers se nadaljuje

Igralska zasedba: Anna Kendrick, Skylar Astin in Rebel Wilson, Adam DeVine, Anna Camp, Brittany Snow, Alexis Knapp, Ester Dean, Hana Mae Lee, HaileeSteinfeld, John Michael Higgins, Katey Sagal in Elizabeth Banks

Režija: Elizabeth Banks

Scenarij: Kay Cannon; temelji na knjigi pisatelja Mickeyja Rapkina

Producenti: Paul Brooks, Elizabeth Banks, Max Handelman

Žanr: Glasbena komedija

pitchperfect2

admin