FORMA IN VOLUMEN PLETENIN – NONREM

Mladi modni oblikovalci se vedno bolj vračajo k uporabi tradicionalnih metod in tehnik za izdelavo inovativnih oblačil in tekstila. Med njimi je tudi oblikovalka Nastja Bric, ki je pred nedavnim zasnovala svojo novo kolekcijo NONrem, ter v ospredje postavila formo in volumen pletenin.

V kolekciji NONrem prevladujejo ročno izdelani kosi, s poudarkom na izrazito tridimenzionalno vzorčenih pletivih. Silhueta oblačila in pletivo med seboj neločljivo povezana. Čutiti je spremembe v miselnem toku. Te se kažejo v organskem spreminjanju oblik v vzorcih pletiv z izhodiščem v rentgenskih posnetkih in fotografijah okostij.

nonrem-voomNonrem-voom

Kljub temu, da gre za žensko kolekcijo, so vzorci zanjo univerzalni, zato se lahko pletiva oz. vzorce zanje aplicira tudi na moška oblačila. Namenjena je ženskam, ki cenijo tekstilno dediščino, oblačila z dodano vrednostjo in unikatnost ročno izdelanih pletenin.

Kolekcija je bila v sklopu diplomantov Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil predstavljena na Ljubljanskem tednu mode.

non-rem-2-voomNonrem-voomnon-rem-1-voomnonrem-voom

Fotografija: Valentina Cunja
Make up: Maja Lempl Nukić
Model: Eva K. @VOOM management

admin