G.U.Y.

Lady Gaga je v svoj novi opus, glasbeni ter na nek način biografski videospot z naslovom G.U.Y. – Artpop film, zlila svoja občutja ter izkušnje preteklih let delovanja v svetu glasbe. V več kot 7 minutnem spotu, ki ga je pevka posnela na gradu Hearst, lahko v prepletu njenih novih skladb albuma Artpop, moderno-antične zgodbe ter množice igralcev, plavalcev ter plesalcev, občudujemo še ogromno modnih poslastic najbolj prepoznavnih modnih hiš ter perspektivnih oblikovalcev na svetu.

 

lady-gaga-guy-9Gaga se je z albumom Artpop posvetila svojim občutkom in ga odela v umetniško preobleko z antičnim okusom. V novem videospotu G.U.Y. se pojavi v Afroditini podobi. Kot muza Donatelle Versace se pevka v videu večkrat preobleče v različne kose njenih oblačil, svoj poklon modni ikoni pa nadgradi s platinastimi, ravnimi in dolgimi lasmi.lady-gaga-guy1 lady-gaga-guy-4Ob pričetku videa se Gaga pojavi v podobi padle ptice. Ogromne peruti so izdelali v studiu Jima Hensona, celotno podobo pa je zaključil njen modni tim House of Gaga. Lady Gaga pravi, da je bila večkrat izdana s strani tistih, ki jim je zaupala. Verjeli so namreč, da je njena kariera končana.

lady-gaga-guy-3Gaga se je nato dvignila kot Feniks iz pepela in zažarela v vsej svoji lepoti ob podpori in ljubezni ljudi, ki jo bodo vedno podpirali, ne glede na to, kaj se bo zgodilo. Za enega izmed pompoznih prizorov v videu je zvezdnica izbrala oblačila iz Haute Couture serije modne hiše Somarta. Kostum, ki sta ga izdelala modna oblikovalca Helen Yarmak in Arturo Rios dopolnjujejo številne bleščice in biseri.

lady-gaga-guy-6Nadvse posrečen kostum v podobi medvedka je iz papirja ročno izdelala Bea Szenfeld, modna oblikovalka poljskega rodu, ki živi in dela v Stockholmu, za pomladno kolekcijo Haute Papier 2014. Pevka ponudi priložnost tudi mladim, talentiranim oblikovalcem, da se na takšen način velikopotezno predstavijo svetu in pokažejo svoj talent.

lady-gaga-guy-7

Oblačila v njenem videu niso narejena le iz tekstila, pač pa tudi iz prej omenjenega papirja ter, ne boste verjeli, tudi iz LEGO kock. Rumeno skulpturo je izdelal Nathan Sawaya.

lady-gaga-guy-8Velik poudarek pa Gaga namenja še enemu izjemnemu modnemu oblikovalcu. To je Jean Paul Gaultier, pariški modni oblikovalec, ki je z umetnico sodeloval že večkrat, tokrat pa ji namenil obleko iz Haute Couture kolekcije za pomlad in poletje 2014. Minimalistično obleko z ogromno rožnimi detajli in čipko dopolnjuje ogromno naglavno okrasje z metulji.

lady-gaga-guy-12lady-gaga-guy lady-gaga-guy-5 lady-gaga-guy-11lady-gaga-guy-10Fotografije: arhiv pevke

S. C.

Bea Szenfeld Spring 2014 “Haute Papier” collection
Somarta, Helen Yarmak and Arturo Rios
Jim Henson Studios and Haus of Gaga arrow
Jim Henson Studios and Haus of Gaga arrow

admin