GAL GJURIN S SIMFONIČNIM ORKESTROM CANTABILE

Gal Gjurin se bo širši publiki ponovno predstavil še z nekoliko drugačno družbo. V Gallusovi dvorani Canjkarjevega doma se mu bo 15. aprila na odru pridružil še simfonični orkester Cantabile. Seveda pa med nastopajočimi ne bo manjkalo še nekaterih ostalih gostov – sestre Severe Gjurin, Nine Pušlar, mlade slovenske zasedbe Čedahuči in še enega, prav posebnega gosta iz Islandije – Sigur?urja Gu?mundssona.

Simfonični orkester Cantabile, pod dirigentskim vodstvom Marjana Grdadolnika, bo Galova ”spremljevalna skupina”. Več kot 1300 strani notnih zapisov in ure in ure skupnih vaj se bodo zlile v simfonijo glasbe in vam pričarale Galove starejše in nove uspešnice v drugačnih, še neslišanih izvedbah.

Gal bo 15. 4. na koncertu predstavil tudi povsem novo stvaritev – koncert za pikolo trobento in orkester, kjer bo kot solist na pikolo trobenti nastopil izjemni Domen Gracej.

Gal in Cantabile

Koncertni dogodek bo pospremila tudi reizdaja plošče Kjer je toplo skupine Olivija, na kateri so zbrane prav vse skladbe te skupine.

Fotografija: arhiv glasbenika

S. C.

admin