GALLIANO JE NAZAJ!

John Galliano se je kot kreativni direktor couture linije modne hiše Maison Martin Margiela vrnil v velikem slogu, ter ponovno navdušil. Svojo vizijo je spretno vključil v koncept blagovne znamke Margiela, ter couture kolekcijo letošnje pomladi postavil na londonske modne piste minuli ponedeljek. Še vedno prisega na unikatnost, ročno delo ter kontroverznost in s tem osvaja ljubitelje couture mode po svetu.

margiela-voom

Maison-Margiela-voom-7

John Galliano se predaja občutkom, ki se v oblačilih skladajo v popolni celoti. Predvsem asimetrični kroji, ki so zvezeni ter poslikani ročno bogatijo couture kolekcijo. Tudi črni plašč, ki skoraj lebdi na androgini manekenki, je ročno delo, dopolnjeno z unikatno broško ter kronico iz perja. Celoten styling ter tudi slog kolekcije zaključujejo lakasti čevlji z enormno platformo, okrašeni z drobnimi detajli.

Maison-Margiela-voom-5

Ogromno pozornosti je požel plašč z A linijo z ogromnim obrazom na sprednji strani, ki ga sestavljajo obarvane in lakirane lupine školjk in polžev. Prozorni plastični žepi dlani ne skrivajo, celotno podobo plašča pa dopolni usnjeni rob na rokavih.

Maison-Margiela-voomMaison-Margiela-voom-8

Couture umetnik se tudi tokrat ni odpovedal svojim priljubljenih živalskim vzorcem, kot sta vzorca tigra in leoparda, ki kolekcijo naredijo še bolj divjo.

Maison-Margiela-voom-9Maison-Margiela-voom-6

Črn brokard plašč se nosi odprt, saj tako razkrije volnen korzet, popolnoma samostoječ in izvezen rokav ter plesne hlače, okrašene z zlatimi premikajočimi se franžami.

Maison-Margiela-voom-1

Kolekcijo so na pisti nekoliko umirili zelo nosljivi stylingi. Črne volnene hlače z belim šivom spodaj in zgoraj svilena til bluza. Suknjič poudarja androginost, črn žamet pa dodaja razkošje.

Maison-Margiela-voom-10Maison-Margiela-voom-2

Simon Cirkulan

Fotografije: Marcus Tondo / Indigitalimages.com

admin