GIBANJE TRAKU V FORMO ČEVLJA

Blagovna znamka Lili Jolie, katere trgovine najdete tudi v Ljubljani, je za jesen in zimo 2012 pripravila unikatne, luksuzne modele čevljev blagovne znamke United Nude. Igrivi čevlji so izpeljani iz koncepta gibanja enega samega traku, ki se ovije okoli noge kot šal in jo prekrije. Pogosto je čevelj iz usnja, za izvirnost in nenavadnost pa poskrbi barva ali nenavadna peta. Pri nekaterih modelih je zunanji material večbarvna elastika, ki ni občutljiva na dež, notranji pa usnje. Podplati so večinoma narejeni iz gume.


 

Za United Nude je oblikoval oblikovalec Rem D. Koolhas, priznan arhitekt. Njegove slavne čevlje, z vrtoglavo visoko peto in podplatom, je nosila glasbena modna ikona Lady Gaga.

Sodelovanja z oblikovalci so pri znamki United Nude pogosta. Zanje je oblikovala tudi Iris van Hepren. Iris van Herpen X United Nude so unikatni in sto odstotno ročno izdelani čevlji, prav tako iz usnja in usnjenih trakov, ki presegajo meje oblikovanja čevljev.

Lili Jolie je za svoje stranke pripravila tudi do 50 % znižanja obutve in tako poskušala, še posebno v decembru, zadovoljiti modne sladokusce.

Fotografije: Lili Jolie

Simon Cirkulan

admin