GREMO V ŠENTJAKOB!

Šentjakobsko gledališče Ljubljana se poleg dolge tradicije delovanja in usvarjanja ponaša tudi s pestrim programom, ki ga ponuja ljubiteljem gledališke umetnosti. Da bi gledališki užitki bili dostopni vsem in vsakomur, so pripravili pestro abonmajsko ponudbo odličnih in svežih predstav po zelo ugodni ceni.

Vsak od štirih skrbno sestavljenih abonmajev ponuja po štiri gledališke uspešnice. Abonma REDNI bo navduševal tiste, ki si želijo ogleda čisto svežih in novih predstav. Abonma KOMEDIJA bo ustrezal vsem, ki cenijo različnost tega žanra, od zabavnih in veselih smešnic do življenjsko resnobnih, a z optimizmom napoljnjenih predstav. Abonma USPEŠNICA bo razveseljeval vse, ki si radi ogledajo preverjeno dobre predstave. Abonma DOBRA VOLJA pa je namenjen vsem, ki bi enostavno bili radi dobre volje. Vpis v abonma bo potekal v dveh delih; v spomladanskem vpisu od 6. do 26. junija in jesenskem vpisu od 9. septembra do 10. oktobra, cena letošnjega abonmaja pa znaša le 25 eurov.

Hotel Plaza-1

Truth Story

Na odru bodo svoje mesto še vedno imele dobre predstave preteklih sezon, med njimi Hotel Plaza, Moja ata, socialistični kulak in Truth Story, pridružile pa se jim bomo še nekatere nove, kot je nora komedija Floriana Zellerja Resnica (La Vérité), kjer se dva priletna ljubezenska para motovilita skozi goščavo laži in prevar do samega absurda te pikantne pariške  zgodbe. Vse se dogaja pod  okriljem  trdovratnega tajenja, znanega sredstva, ki se ga skrivni ljubimci in ljubice oprijemljejo kot rešilne bilke. Okusite mojstrsko pripravljen, sodoben, topel obrok! Pripravljen v francoski komedijski kuhinji. Bon appétit!

Sveže napisana drama Zbeži mlade avtorice, pripadnice najmlajšega rodu slovenskih dramatičark, Kim Komljanec, bo ponudila zgodbo mladih ljudi iz podpodja sodobne slovenske družbe. Z njimi se je namreč družbena stvarnost s prezirom in nečlovečno brezbrižnostjo  grobo  poigrala in jih kot generacijo popolnoma onemogočila, zato se zbirajo na kateri od ljubljanskih ploščadi, pod čudovitimi mostovi ali na rečnih nabrežjih, skratka v prekrasnem ambientu, ki ga naš župan imenuje »najlepše mesto na svetu«.

Tamala, hči v kulminaciji pubertete! Mama v jeku klimakterija! Oči, ki je pri hiši samo za sprehajanje psa, sicer pa – copata. Hormonski spopad. Vas bo kaj motilo, ko boste med gledanjem zaznali, da so glavni junaki te družinske komedije zelo podobni nekim ljudem iz vašega okolja ali okolja vaše osnovne celice – družine? Ne predajte se miselnosti, ki jo označuje stališče: »Imam zadosti družinskega cirkusa doma! Zakaj bi si hodil ogledovat še cirkus, ki ga o družini uprizarjajo v Šentjakobu!«. Zdrži, spoštovano občinstvo! Nagrajeno boš s pozitivnimi obrestmi!

Hotel Plaza

Abonma14-15_letak_web

Truth Story-1Moj ata, socialistični kulak

admin