I REMEMBER – DOBIMO SE PRED ŠKUCEM

19. julija se nam v centru Ljubljane, natančneje pred in v galeriji Škuc, obeta pravi kulturno-umetniški modni dogodek z naslovom I remember. Na modni reviji s pričetkom ob 20. uri se bo predstavilo kar 22 mladih oblikovalcev, organizatorji pa so poskrbeli tudi za dobro glasbo, gledališče za otroke, razstave in ustvarjalne delavnice.

Program: 
18.00 – Teater v galeriji: Kdo je zašil Vidku srajčico, lutkovna predstava v izvedbi Gledališča Fru fru

18.30 – Ustvarjalno2Pop-up šivalnica, ustvarjalna delavnica za mlade, delavnico vodi Jožica Trstenjak

20.00 – Odprtje razstave I REMEMBER (Spominjam se) in modna revija, razstava študentov NTF, Oddelka za tekstilstvo,  Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil, glasbena spremljava 711, ženski techno duo ter ekskluzivno VOOM modeli

21.30 – Muzika na Starem trgu: Die Selektion [GER]

Spomini so ena najlepših človeških lastnosti. Težko si je predstavljati, kako bi živeli in se počutili brez spominov. Ostali bi brez svojih osebnih zgodb, na osnovi katerih smo se razvili in zrasli. Spomini nas opredeljujejo, brez njih ne bi bili to, kar smo.  Z njihovo pomočjo ocenjujemo čas in dogodke, ki smo jih v določenem času doživeli. S pomočjo njih, pripovedujemo zgodbe, ki izvirajo iz preteklosti in segajo v prihodnost. Spomini nas opredeljujejo, kakršni smo, in kako živimo. Tudi zgodbe kolekcij letošnje modne revije izhajajo iz posameznih spominov. Zgodbe so vsakršne, tako kot tudi naši spomini. Tema je zastavljena asociativno, rezultati  pa so tekstilne interpretacije oblačil in modnih dodatkov

Oblikovalci: Anja Dragan, Barbara Krmelj, Dejan Petrovič, Eva Jakopič, Janja Petrič, Janja Popović, Janja Videc, Jona  Bednjanec, Kaja Golob  ,Lara Drnovšek, Maša Knez, Matic Veler, Nastja Bric, Neža Pavrič, Petra Šink, Sara Maganja, Sofija Urumović , Špela Dobnik, Špela Kopač, Špela Nebec, Vasja Lasič, Zarja Predin.

 ŠpelaKopač

Pop-up šivalnica

Vodi: Jožica Trstenjak, Pomoč: Barbara Krmelj,  Dejan Petrovič

Šivalni stroji: Strima

Pop-up šivalnica je začasna svetovalnica, šivalnica in popravljalnica oblačil, v okviru dogodka Dobimo se pred Škucem z namenom, da se v njej oglasi vsak, ki se zanima za reciklažo ali popravilo svojega oblačila. Študentke modnega oblikovanja v vlogi modnih svetovalk pomagajo z nasveti, kako preurediti, osvežiti ali spremeniti oblačilo ter nudijo pomoč za šivalnimi stroji, kjer je mogoče oblačila tudi preurediti.

Dejan Petrovič

 

“The new innocence”, DIE SELEKTION’s self description, is the first of many enthralling contradictions raised by the young band. Fast beats, cutting bass lines, bleak and subcooled synth layers, and then – the most unusual instrument for this genre: The trumpet. The plain brilliancy of how this works out leads to one question only: Why has no one done this before?

Fotografije: Anja Seničar, Jakob Jurkošek, Dejan Petrovič

I-REMEMBER

 

admin