ICOSPHERE ZA SOFISTICIRANE GOSPODE

Urbano, moderno in funkcionalno je oblikovalka Julia Smith, ki ustvarja pod imenom Icosphere,  opisala svojo novo kolekcijo za moške in jo predstavila na minulem tednu moške mode v Parizu v čudovitem ambientu À La Maison des polytechniciens.

Trenuten navdih mnogih oblikovalcev je zgodovina. Tudi znamka Icosphere je navdih našla v vojaških uniformah in bojnih oblačilih 18. in 19. stoletja, jih pomešala z graciozno poezijo tedanjih pesnikov in kombinirala s sedanjostjo. Na videz preprosta, klasična kolekcija temelji na prefinjeni izbiri materialov in detajlov. Oblačila so tako namenjena večni eleganci, ki jo lahko nosijo le sofisticirani gospodje.

icosphere-voom1icosphere-voom3

Oblikovalka se je posvetila kombiniranju le treh barv, črne, bele in rdeče, ter jih tu in tam oplemenitila z žlahtnima kovinama, srebrom in zlatom. Pri izbiri krojev se ni usmerila le v eno smer, pač pa ustvarila najrazličnejše rešitve in pestro ponudbo, ki bo na trgu lahko našla pravega kupca. V kolekciji smo tako opazili suknjiče, srajce in hlače najrazličnejših oblik. Ovratniki srajc so se teleportirali iz zgodovine, od preprostih enojnih do dvojnih. Srajce so tako lepo dopolnile še kravate ali rute, spet druge pa so pozornost usmerile na sam suknjič, ki se je zapiral z enim ali več gumbi, ali graciozen dolg plašč oziroma ogrinjalo.

icosphere19Izbira barv in krojev ter celotna kolekcija nas je takoj spomnila na skrivnostne vampirje. Nekateri puloverji v rdeči in črni barvi z višjimi ovratniki in različnim vzorci so kolekcijo naredili nekoliko zimsko, športno ter sodobno. V prefinjen slog spadajo le izbrani in luksuzni materiali vse od volne, svile, finega bombaža, kašmirja ter mešanice volne in svile. Elegantno silhueto gospoda pa zapirajo še zlati in srebrni gumbi.

icosphere-voom2icosphere-voom4

Fotografije: arhiv modne hiše

Simon Cirkulan

admin