IZSTOPAJ S PLETENINAMI

Pred mrazom se zelo dobro zaščitimo tudi s pleteninami. Te lahko dodatno kombiniramo z ostalimi oblačili v plastovito strukturo, ki je hit oblačenja tako na ulici kot tudi na tednih mode po svetu. Moški imamo po navadi v trgovinah z oblačili manj izbire, zato je še posebej pomembno, da izbiramo markantne kose, ki jih dobro kombiniramo. Tudi s pleteninami ne bomo zgrešili, prav nasprotno. Od kap, šalov, rokavic ter puloverjev z različnimi načini pletenja ter vzorci bomo naravnost izstopali. V tem članku smo za vas pripravili vzorce, način pletenja ter barve in strukture oblačenja vodilnih blagovnih znamk za jesen in zimo 2012/13.

 

Pri Burberryju so postregli z elegantnim slogom, ki se spretno prepleta z uličnim stilom in podeželskim pridihom. Vzorci pletenin so različni, od pogostega karovzorca v kombinaciji s črtami. Ovratniki puloverjev so padajoči, lahki in odpri in pokažejo elegantno plastenje spodnjih oblačil. Prevladujočim sivim tonom se pridružujeta rjava ter rdeča barva, za razbijanje monotonosti pa poskrbijo svetle, žive barve vzorcev in črt ali modni dodatki, kot so torbe ter čevlji živih barv.

 

Diesel se je odločil za temnejše odtenke sive vse do črne ter jih kombiniral z rjavo. Pletenine so oblikovane z debelejšimi nitmi volne, kar jim daje pristen in prepričljiv videz toplega oblačila.

 

Dvojec Dolce&Gabbana je za letošnjo jesen in zimo prisegel na barve. Modra, rdeča, siva, odtenki rumene in rjave. Puloverji imajo različne oblike izrezov, od U do V, opažamo pa tudi takšne, ki zakrijejo celoten vrat. Med vzorci se pojavijo predvsem črte in ravne linije. Tudi pri D&G so v ospredje postavili sodobnega moškega, ki spretno kombinira eleganten stil z uličnim. Unikaten pulover z zanimivimi kontrasti ter plastenjem je torej nujno zlo jeseni in zime.

 

3.1 Philip Lim je izbral eleganten slog, primeren za poslovnega človeka, ki ljubi eksperimentiranje ter tu in tam kakšno pretiravanje. Še posebno pade v oči rdeče pletenje, ne samo zgornjega dela, pač pa tudi hlač, ki segajo malo čez kolena. Tudi ti vzorci na pleteninah so različni, simetrični ali asimetrični.

 

Letošnjo jesen in zimo torej izbiramo tudi pletenine in svoj izbor prilagodimo svojemu slogu in okusu. Vendar ne pozabimo na spretne kombinacije in poudarke, s katerimi bomo pritegnili poglede in izstopili iz množice.

 

Fotografije: Imaxtree

Simon Cirkulan

admin