JOHN LAWRENCE SULLIVAN S KLASIKO IN VPADLJIVO HARMONIJO

Arashi Yanagawa, modni oblikovalec blagovne znamke John Lawrence Sullivan, je tokrat na pariškem tednu mode ponovno ubral preverjeno klasiko, ter jo začinil z različnimi barvnimi vložki in nekaterimi zanimivimi kroji. Plašči v obliki ogrinjal brez rokavov so prepričali.

Modeli so na modni pisti nove kolekcije blagovne znamke predstavili udobne, elegantne in zelo nosljive kose, ki jih je oblikovalec dopolnil z nevsakdanjimi bleščečimi barvami in zanimivimi kroji. Barvni paleti klasične črne, sive in bele je dodal še rdečo in modro barvo v različnih odtenkih. Modni dodatek kolekcije so šali, narejeni iz istih materialov kot ostala oblačila. Tako se harmonično spojijo s celoto.

JohnLawrenceSullivan 21

Kroji

Rdeča nit kolekcije je simetrija. Prevladujejo ravni, klasični kroji, ki pa trendom sledijo predvsem v voluminoznosti videza. Asimetrijo opazimo le pri zapenjanju nekaterih plaščev. Hlače so širše in segajo nad gleženj, zato je videz nogavic in čevljev še kako pomemben. Skrivnosten učinek kolekciji dodajo plašči, ki spominjajo na ogrinjala. Zapirajo se z gumbi, roke pa na plano pogledajo skozi komaj opazne ozke razporke.

JohnLawrenceSullivan 32

Barve

Barve kolekciji dodajo svojevrsten pečat. Oblikovalec je kontraste in detajle iskal v kombinaciji mat in sijoče barve oz. kombiniranju različnih materialov in odtenkov predvsem rdeče. Med vzorci lahko opazimo predvsem veliki karo v elegantnih ravnih linijah in široke ter ravne črte, ki poudarjajo silhueto. Barve in vzorci kolekciji dodajo nekoliko samosvoj, uporniški pridih.

JohnLawrenceSullivan10

Fotografije: arhiv blagovne znamke

Simon Cirkulan

admin