KOLEKCIJA UNICAMENTE DONNA PRIHAJA V LJUBLJANO

Mlada modna oblikovalka z italijanskimi koreninami, Yara-Yvon Bertassi se je rodila na Dunaju. Oblačila, ki jih oblikuje, so zašita ročno z uporabo najboljših materialov. Vsak kos je edinstven, navdihnjen z lepoto ženske silhuete. Tudi kolekcija Unicamente donna, ki jo bo oblikovalka predstavila 18. maja na velikem modnem dogodku VOOM evolution of fashion na Nebotičniku bo prav takšna.

Vsestranska umetnica Yara pravi, do so bili prav njeni umetniški starši tisti, ki so nanjo prenesli vso magijo, oblikovalske spretnosti ter strast do ustvarjanja in jo danes še vedno navdihujejo. Že kot otrok se je ukvarjala z umetnostjo, obiskovala glasbeno šolo, kjer je pela, igrala na klavir in saksofon. Zgodno zanimanje za modo, stil in oblikovanje oblačil jo je pripeljalo do šolanja na Fashion Institute of Vienna, kjer je svoje umetniške sposobnosti izpopolnila in oblikovala svoj osebni stil oblikovanja. Med svojim petletnim šolanjem na modnem inštitutu je Yara sodelovala na mnogih mednarodnih projektih, kot sta Triumph Award in Fur Award.

yara

Po diplomi se je posvetila tudi kostumografiji, kjer je kot asistentka sodelovala s slavno kostumografinjo Birgit Hutter v filmu Yoko  leta 2010. Ta izkušnja jo je spodbudila za nadaljnje izobraževanje na področju mode, lukzuznega marketinga in stiliranja na akademiji del Lusso v Milanu. Vsestranska umetnica je tako nizala kolekcijo za kolekcijo in požela mnogo uspehov, tako v Italiji kot tudi v Avstriji.

Zadnje Yarino modno ustvarjanje si lahko ogledate 18. maja na Nebotičniku. Kolekcijo Unicamente donna sestavljajo individualni kosi oblačil, odlikujejo pa jo preprosta ženstvenost, ekstravaganca in ljubezen do detajlov.

Nekatere prejšnje projekte mlade oblikovalke si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Fotografije: arhiv oblikovalke

Simon Cirkulan

admin