KONCEPT JAPONSKE MODE V NESKONČNEM SLOGU

Anamarija Lukšić je svoje življenje posvetila modnemu oblikovanju. Pravi, da jo za oblikovanje nasplošno navdihuje okolica in stvari okrog nje; narava, umetnost, glasba. Pri kolekciji Mistiq za Vampire infinity III jo je pritegnila japonska moda, predvsem njihov način oblikovanja in postavljanja koncepta.

Pri tej kolekciji ima posebno zaslugo gospa Andreja Vidic, ki se ukvarja z različnim načinom plisiranja materiala.

“Pri oblikovanju oblačil rada eksperimentiram z različnimi stvarmi. Od modelacije krojev, materialov, tehnik barvanja in obdelovanja tkanin do različnih ročnih izdelav. Rdeča nit eksperimentiranja je slog oblikovanja oz. nosljivost oblačil zunaj modnih revij, ter kombiniranje le teh za različne priložnosti. Torej večnamenske unikatne obleke z detajli klasike so moj slog oblikovanja.”

 

“Pri vsakemu sodelovanju na različnih modnih revijah se naučimo nekaj novega, prestavimo novo kolekcijo in se udeležimo še enega dogodka, ki nam odpira različne možnosti. Sodelovanje pri projektu Vampire infinity mi je prineslo nova spoznanstva, nove izkušnje, ki so pomembne in mi omogočajo globlji pogled v svoje delo. Ker stvari okoli sebe razumem najhitreje in najboljše, kadar jih opazujem vizualno, mi takšni dogodki veliko pomagajo pri realizaciji naslednjih projektov. Zdrava meja samonkritičnosti je zelo koristna in zelo pomembna za razvoj idej v pravi smeri.”

Fotografije: Tanja Zrinski, Aleš Romaniuk

S.C.

admin