KONGLOMERAT ETNOGRAFSKEGA, ZGODOVINSKEGA IN SODOBNEGA SVETA

Čudoviti Valentino. Kolekcija, ki so jo modni oblikovalci modne hiše Valentino predstavili na minulem tednu mode v Parizu za pomlad in poletje 2014, nas ni pustila ravnodušnih. Kontrasti barv, spretno prepleteni z različnimi vzorci, ki se dopolnjujejo z umirjenimi barvami. Konglomerat etnografskega, zgodovinskega in sodobnega sveta ter dodelani, sproščeni kroji, ki dihajo. Kontrast med teliranimi in ohlapnimi kosi je očiten.

Naj bodo kroji dolgi ali kratki, voluminozni ali oprijeti, vsem je skupna kombinacija. Kombinacija barv in vzorcev. Včasih med seboj prijateljujejo tople, harmonične barve, drugje pa se mednje lepo umestita še hladni modra in zelena.

VALENTINO

Nismo ravno prepričani iz katerega kontinenta in časovnega obdobja so mladenke prikorakale. Pridih Afrike, Azije, Južne Amerike in Evrope vse od antičnih časov do danes. Dolgim plaščem piko na i dodajo resice in tako poskrbijo za živahno vzdušje v toplejšem delu leta. VALENTINO1

 

Matematika in simetrija pri Valentinu prevladujeta v oblikovanju krojev, medtem ko vzorci poskrbijo za asimetrijo. Vse skupaj se zloži v popolno celoto. Pomemben modni dodatek so verižice, ki se skladajo z ovratniki, ter torbe različnih velikosti.

VALENTINO2

Fotografije: Imaxtree

Simon Cirkulan

admin