KONTRASTI DIMENZIJ

Klobuki postajajo čedalje pomembnejši. Kakor da se vračamo k tradicionalnemu, ko so bili obvezni del oprave, so tudi letos že skoraj obvezni modni dodatek. Poleg tega, da nas grejejo, z njimi ustvarimo vitkejšo postavo in damo opravi piko na i. Med dimenzijami klobukov pa ni videti kompromisov. Ali so zelo minimalistične ali pa pretirane.

Minimalistične dimenzije klobukov so obveljale pri Colangelu, Cacharelu in Diorju, katerih klobuki so odsevali oblike dvajsetih let prejšnjega stoletja. Takšni klobuki se popolnoma prilegajo glavi in obrazu in z obliko ne vplivajo na videz telesa. Minimalistične klobuke si bodo izbrale dame vitkejših postav, med tem ko si bodo gospodične, ki bodo želele ustvariti vitkejšo postavo, izbrale klobuke pretiranih dimenzij.

 

 

 

 

 

 

 

Od leve proti desni: Dior, Colangelo, Cacharel.

Klobuki pretiranih dimenzij podaljšajo ali navidezno pomanjšajo človeško telo in s tem ustvarijo vitkejšo postavo, kar je še posebej koristno v zimskih dneh, ko nam že sama vrhnja oblačila povečajo postavo. Takšne klobuke smo videli pri Louisu Vuittonu, Marcu Jacobsu in pri naši Sanji Grcić, ki je s svojimi “kekčevimi klobuki” popolnoma zasvojila Slovenijo.

Od leve proti desni: Louis Vuitton, Marc Jacobs, Sanja Grcić.

Maja Milovanović

Fotografije: klobuk Sanje Grcić – Matjaž Očko / ostali klobuki – Imaxtree

admin