“KRITIKI PRAVIJO, DA SEM Z LETI DRZNEJŠA”

V petek se bo v Celju zgodila dobrodelna modna revija z naslovom Dobrodelna modna Interactijada. Kot gostja se bo ljubiteljem mode predstavila tudi priznana slovenska modna oblikovalka Maja Štamol Droljc. Maja se v Celju svojega dela ni še nikoli pokazala občinstvu in prav za to bo ta revija, poleg dobrodelne note, nekaj posebnega. In kaj v petek lahko pričakujemo? “Moje kreacije so precej čiste in elegantne, poudarek je na detajlih. So brezčasne.”

Maja Štamol

Pristajate pri oblikovanju svojih oblačil na sigurnost ali brezmejnost, domišljijo?

Vsega po malem.

Zakaj ste si za področje svojega ustvarjanja izbrali prav savinjsko regijo?

Živim in ustvarjam v Žalcu. Nikoli nisem imela želje po selitvi kam drugam, saj se tukaj počutim odlično. Kvaliteta življenja je povsem drugačna, kot če bi živela v kakšnem večjem mestu. Stranke pa pridejo od povsod, saj smo zelo dostopni.

Kdo v Sloveniji in v tujini je številka ena na področju modnega oblikovanja?

Za Slovenijo težko rečem, v tujini pa je zame zagotovo Prada, saj vedno znova preseneti, zato vedno komaj čakam, da vidim , kaj so pripavili.

Lahko Slovenci ustvarjamo svoje trende ali raje sledimo drugim?

Slovenci ne ustvajamo svojih trendov, saj smo premajhni. Zagotovo pa sledimo tujim.

Kateri faktor je najbolj pomemben na oblačilu, da se le to lažje proda?

Prvi vtis naredi očem všečen kos, nato pa zagotovo sledi kvaliteta materiala in izdelave ter cena.

Ste se kdaj v svoji karieri naveličali modnega oblikovanja?

Pri tem delu uživam. Naveličala se ga nisem, pridejo pa trenutku, ko je težko, saj časi niso naklonjeni našemu delu.

Veliko se posvečate tudi družini. Kako usklajujete vse to s kariero?

Trenutno se največ posvečam družini, saj smo pred tremi tedni iz Afrike posvojili še eno deklico in je vse podrejeno temu. Zelo nam je lepo, radi se imamo in uživamo vsak trenutek, ko smo lahko skupaj. Seveda tudi delam in to mi uspeva ob popolni podpori mojega moža. V naši družini oba delava vse: kuhava, čistiva, pereva , delava na vrtu, skrbiva za deklici in hkrati oba redno in uspešno opravljava svoje delo. Imava tudi dobre sodelavce, ki so nama v oporo in se nanje lahko zaneseva.

Brez katerega modnega dogodka slovenska moda ne bi obstajala?

V Sloveniji se pravzaprav veliko dogaja na področju mode. Veliko je modnih revij ter različnih predstavitev,vendar se z lahkoto pogreša po moje prav vsakega.

V petek se boste predstavili tudi na modni reviji Dobrodelna modna Interactijada v Celju. Zakaj ste se odločili sodelovati pri projektu?

Projekt je kvaliteten in zanimiv. V Celju svojega dela nisem predstavila še nikoli, zato sem povabilo sprejela in se sodelovanja veselim.

Imate mogoče svojega favorita med izbranimi mladimi oblikovalci tega projekta?

O sodelujočih vem zelo malo, se pa veselim, da bom spoznala njihovo delo, saj so mladi oblikovalci zelo neobremenjeni in zato zelo inovaitvni in zanimivi.

Kako se pripravljate na petkovo modno revijo? S čim se boste predstavili tokrat?

Na reviji se bom predstavila z večernimi kreacijami, ki so združene iz različnih projektov iz bližnje preteklosti.

Po čem se zadnja kolekcija razlikuje od predhodnih?

Moje kreacije so precej čiste in elegantne, poudarek je na detajlih. So brezčasne. Seveda se trudim, da je vsaka nova kolekcija boljša. Kolekcija, ki je pripravljena za jesen/zimo 2013-14 je drzna in inovativna, z veliko usnja, imitacije usnja in čipke. Kritiki pravijo, da sem z leti drznejša.

Intereciada-voom

Fotografije: arhiv oblikovalke, Primož Predalič za PFW

Simon Cirkulan

admin