LONDON IN MOŠKA MODA 2014

V Londonu so pred nedavnim predstavili trende moške mode za pomlad in poletje 2014. V tridnevnem modnem vrvežu smo bili priča predstavitvi večjih blagovnih znamk ter mladih modnih oblikovalcev z modnimi revijami, izložbami in vedno bolj priljubljenimi inštalacijami.

Trendi moške mode za pomlad in poletje so začinjeni po londonsko, a še vedno ostaja priljubljen klasičen, eleganten videz. Seveda se oblikovalci poigravajo z materiali in strukturami oblačil, ter zanje izberejo primerno barvo ali vzorec. Navidez dolgočasna elegantna moška obleka pri Agi & Sam postane z rožnim vzorcem, ki ga bomo v velikem slogu pospremili še v leto 2014, ter prekratkimi hlačami prava modna specialiteta. Alan Taylor poskrbi za konstrukcijo, pri barvah pa ostane bolj skromen. Všeč mu je poigravanje z voluminoznostjo, plastenjem ter nenavadno funkcionalnostjo oblačil.

Agi&Sam1AlantaylorAlanTaylor1

Kolekcija modne hiše Alexander McQueen nikoli ne razočara, zato ravnodušnost pri opazovanju moške kolekcije odpade. Srajca, ki kuka izpod rokavov suknjiča, kratke hlače malo pod kolenom in kar je najbolj upadljivo – vzorci. Od romantičnih cvetnih vzorcev, do zgodovinskih, ki skoraj dišijo po naftalinu.

AlexanderMcQueenAlexanderMcQueen1

 

Za “hipster touch” so poskrbeli Astrid Andersen, Bobby Abley, James Long, Margaret Howel, Topman design in drugi. Navidezna neurejenost je še kako skrbno načrtovana ter izbrana. Oversize kosi, neti, srajce z vzorci, motivi simbolov ter potiski izražajo umetniško notranjost hipsterskih fantov.

Hipster touch2 Hipster touch1

Hipster touch

Ne smemo pozabiti na priljubljeni Burberry Prorsum, ki kolekcijo za pomlad in poletje 2014 še bolj obarva. Ne pozabi na plastenje in kombinacijo različnih barv. Upamo samo, da nam s takšnimi stylingi ne bi bilo preveč vroče.

Burberry Prorsum 2014

Modni oblikovalci so pogosto pod vplivom umetnosti. Takrat nastanejo najboljši kosi, ki se s svojo avantgardo postavijo nad ostale in izstopajo med ostalimi. Moškemu tako brez zadržkov oblečejo krilo, pretiravajo v voluminoznosti, prekrivanju ter izbiri barv in naredijo popolno celoto – Christopher Raebur, Craig Green, Katie Eary, KTZ, Spancer Hart, Xander Zhou.

ChristopherRaebur1KatieearyXanderZhou1

V modrem

Še nekaj ostalih oblikovalcev, ki so pritegnili naše oko, si lahko ogledate v galeriji.

Fotografije: Catwalking.com za British Fashion Council

Simon Cirkulan

admin