MAJHEN BUTIK Z VELIKIM SRCEM

V sredo je svoja vrata v središču Ljubljane odprla nova modna trgovina EvilEve. Potem ko je mikrofon postavila v kot in ga zamenjala s kladivom, škarjami in kleščami, smo Evo Breznikar – EvilEve namesto koncertnih odrov zato srečevali na rokodelskih sejmih doma in v tujini. Pred časom se je kot oblikovalka že uspešno predstavila v ZDA, po štirih letih ustvarjanja najrazličnejših zapestnic, ogrlic, torbic, pasov, uhanov, prstanov in drugih modnih dodatkov pa je  zanjo končno napočil trenutek, da v slovenski prestolnici odpre lasten butik svojih čudovitih in nevsakdanjih kreacij.

Unikatni modni dodatki EvilEve so ročno izdelani iz najboljšega italijanskega usnja. Poleg čudovitih barv in vzorcev jih odlikuje še ena posebnost, izdelani so namreč popolnoma brez uporabe niti, šivanke in ravnila oziroma kakršnegakoli stroja.

EvilEve-voom-4

Z ljubeznijo ročno narejene torbice, zapestnice, ogrlice, uhani, ovitki za mobilne telefone in drugo, ovratniki, pasovi, korzetni pasovi, prstani, broške in drugi modni dodatki odražajo povsem svojstven stil, ki združuje eleganco z rokerskim pridihom. Že na prvi pogled izdajajo močno osebno noto ustvarjalke. To so izdelki za drzne, za tiste, ki si upajo, in za tiste, ki so radi drugačni, predvsem pa za tiste, ki imajo radi na prvem mestu kakovost in uporabnost izdelka. Veliko izdelkov je večnamenskih in narejenih tako, da so posamezni deli snemljivi in posledično nosljivi na več različnih načinov za različne priložnosti, prilagaja pa se lahko tudi velikost. Večji del izdelovanja poteka po naročilu, izbor kreacij pa je odslej na voljo v majhnem, prikupnem butiku Evil Eve v središču Ljubljane, na Židovski ulici 3.

Pod imenom EvilEve ustvarja Eva Breznikar, ki smo jo dolga leta sicer poznali predvsem kot glasbenico – sodelovala je pri številnih glasbenih projektih od Makeup2 do Laibach, The Stroj in EvilEve, v zadnjih dveh letih pa je mikrofon postavila v kot, se popolnoma posvetila usnju in se predstavila izključno kot oblikovalka unikatnih modnih dodatkov. Razvila je lastno tehnologijo izdelave, tako da so vsi njeni izdelki narejeni povsem brez uporabe niti, šivanke in ravnila oziroma brez uporabe strojev. Za tem, ko je svoje usnjene modne dodatke pred tremi leti najprej predstavila v Ameriki, smo jo v zadnjih dveh letih velikokrat lahko zasledili tudi na domačih rokodelskih sejmih,  sicer pa je bila med številnimi prijavljenimi izbrana med 20 rokodelcev s certifikatom kakovosti, ki so Slovenijo konec leta 2013 zastopali na največjem rokodelskem sejmu na svetu, v italijanskem Milanu. Prav tja se kot oblikovalka vrača decembra letos.

EvilEve-voom-8

Eva tako nadaljuje rokodelsko tradicijo na nekdaj zelo poznani Židovski ulici v Ljubljani, saj je prej tam desetletja deloval znan ljubljanski čevljar Piškurič, ki je po vsej Sloveniji slovel kot prvovrstni izdelovalec plesnih čevljev. “Prav zato imam do nove trgovinice poseben odnos. Všeč mi je tudi to, da ulica z novimi butiki in galerijami ponovno dobiva živahno podobo in združuje rokodelce ter umetnike. Vse skupaj se je zgodilo spontano, časa za odločitev sem imela pravzaprav 24 ur, nato zgrabila priložnost z obema rokama ter se kar s prijatelji lotila celovite prenove prostora,” je o novem projektu povedala Eva, ki je notranji videz trgovine prav tako zasnovala kar sama. Njeno delo so doslej opazili tudi Evini glasbeni kolegi in druge znane osebnosti, za mariskoga je že izdelala različne odrske kose; med vidnejšimi imeni so na primer Tomi Meglič (Siddharta), Neisha, Flirrt, Maraaya, Simon Vadnjal (Coverlover), Jure Golobič, Matej Selan (Anavrin),  radijski in TV voditeljici Eva Cimbola ter Jana Morelj  in drugi.

EvilEve-voom EvilEve-voom-3 EvilEve-voom-7

Fotografije: Tjaša Vinkovič

admin