MANDIĆSTROJ Z JUBILEJNO 50. PONOVITVIJO

Včeraj se je na odru Male drame v Ljubljani zgodila že jubilejna 50. ponovitev soloperformansa Marka Madnića MandićStroj, ki jo na odru ljubljanske Drame ter na gostovanjih doma in v tujini, med drugim v Italiji, Avstriji, Srbiji ter Črni gori, uspešno iz z veseljem igrajo že tretjo sezono.

Performans MandićStroj je tretji del triologije Mandić. V njem igralec SNG Drama Ljubljana raziskuje idejo igralca kot stroja za proizvodnjo emocij, medija poistovetenja in občudovanja. Marko Mandić tako v dobri uri odigra svojih 37 dramskih vlog iz uprizoritev, ki jih je ustvaril med leti 1996 in 2010. Dramski liki v performansu ohranjajo svoje telesne značilnosti, izvirna besedila, odrski govor, tipične situacije in, kjer je to mogoče, tudi izvirne kostume, rekvizite in glasbeno opremo. V uprizoritev pa Marko vključi tudi gledalce.

MANDICSTROJ 19_foto_Marcandrea
Premiera soloperformensa Marka Mandića Mandićstroj je bila premierno odigrana 1. decembra 2011 na odru Male drame. Zamisel in izbor odlomkov sta skupaj oblikovala Marko Mandić in Bojan Jablanovec, za režijo in scenografijo pa je poskrbel režiser in scenograf Bojan Jablanovec.

MandićStroj_SNG Drama Ljubljana_Foto, Peter Uhan (5) MandićStroj_SNG Drama Ljubljana_Foto, Peter Uhan (1)

Fotografije: Peter Uhan/SNG Drama Ljubljana in Via Negativa

S. C.

admin