MARIELLA MORGANA – IZ DUNAJSKEGA TEDNA MODE V LJUBLJANO

Mlada modna oblikovalka iz Dunaja, Mariella Morgana Mayer, živi svoje sanje. V modi deluje le malo časa, vendar točno ve, kaj počne in ljudje to opazijo. Pravi, da se vsak lahko obleče in kombinira oblačila po občutku brez omejitev. Mariella bo svoja oblačila, po vrhunskem uspehu na dunajskem tednu mode, kmalu predstavila tudi slovenski publiki na modni reviji Vampire infinity III – Monster edition.

“Že kot otrok sem želela postati modna oblikovalka. Po končani šoli za oblikovanje Hetzendorf so se moje sanje začele uresničevati. Leta 2011 sem s svojo najboljšo prijateljico, ki je prav tako oblikovalka, imela svojo prvo revijo v Italiji. Bilo je vznemirljivo in popolnoma sva bili prevzeti nad dejstvom, da počneva nekaj, kar zares ljubiva in sva si od nekdaj želeli.” pravi mlada avstrijska oblikovalka.

Leta 2012 je sodelovala na tekmovanju Ringstrassen Galerien Design Award in prišla v finale. Kolekcija, ki jo je predstavila je požela veliko uspeha. Po tej nepozabni izkušnji se je lotila še največjega modnega dogodka v Avstriji – Dunajskega tedna mode in ni razočarala. Zahtevno občinstvo na tednu mode je bilo pozitivno presenečeno. Oblikovalka  je namreč doživela neverjeten odziv in pohvale vznemirjene publike po njeni reviji.

Tako je na svojo stran pridobila tudi dve vodilni dunajski znamki: Mondrean in Tiberius. Mariellina oblačila nosi nemška pevka Jeanette Biederman, ki je njeno obleko prvič nosila na gala otvoritvi tedna mode in se v dizajn mlade oblikovalke zaljubila. Unikatna oblačila bo pevka namreč nosila še na svoji turneji.

Trenutno se oblikovalka posveča ustvarjanju novih kosov. Pravi, da je resnično lepo opazovati, kako vse skupaj nastaja in raste. Zadnja zimska kolekcija, ki jo je predstavila na tednu mode na Dunaju, je narejena za ljudi z unikatnim slogom oblačenja. Lahko jo nosite vsakodnevno ali za prav posebne priložnosti. Pri ustvarjanju kolekcije je stremela tudi k udobnim in praktičnim oblačilom ter kombiniranju različnih kosov, ki na koncu naredijo vsakomur poseben ter unikaten videz. K njenemu stilu se dobro podajo visoke pete kot tudi škornji.

 

Fotografije: Jürgen Hammerschmid, Marcel Gonzalez-Ortiz

Simon Cirkulan

admin