MARLA V PRAVLJICAH

Kolekcija modne znamke Marla za jesen in zimo 2014-2015 je bogata s čipko, dopolnjena s številnimi ročno izdelanimi detajli, s skrivnostnimi kroji in materiali, navdih pa je našla v trenutno aktualnem pravljičnem svetu vsega sveta. Rodila se je Marla v pravljicah.

Mnoge reliefe, vezenine in preplete je oblikovalka Nives Stepinac Grgurić združila v pravljično zgodbo o hrabri in samozavestni Marla ženski, ki se v editorialu sooči z novim izzivom in premaguje prepreke, kot so jih v pravljicah premagovale različne pravljične junakinje.

marla-6

Marlina Motovilka se osvobaja od notranjih borb in strahov, radovedna Sneguljčica uživa v usodnem jabolku, saj je prepričana, da ji ne more škodovati. Misel ” One bite and all of your dreams come true” odpira nove življenske možnosti in dviguje samozavest. Marlina Trnuljčica se ne boji bolečine niti izzivov, ampak razmišlja o tveganih situacijah. Samozavestna Pepelka ne sanja o princu na belem konju temveč s svojim trudom ustvarja in živi svoje sanje.

“Believe in ones self and take chances. Not let anything hold you back from achieving greater things, and finding who you are in life.”

Modna zgodba idealno združuje zgodovino s sodobnostjo, poigrava se z elementi punka in izzivalnimi kroji, vse je ovito v mističnost poznega srednjega veka. Fotografije podpisuje Ratko Grgurić, vlogo Marla ženske pa je tokrat idealno uprizorila znana hrvaška vizažistka Iva Berišić.

marla-2 marla-4 marla-3 marla-1 marlamarla-5marla-8

 

admin