#MBFWLJ – NAJAKTUALNEJŠI MODNI ‘TAG’ TEGA TEDNA

Ta teden so vse oči uprte v modo, lepoto, stil in umetnost. Po mnogih letih je Slovenija končno dobila modni dogodek s širšim glediščem na modo, raznolikim spektrom modnega dogajanja vse od modnih revij, instalacij, okroglih miz in filmskih projekcij, odličnim naborom modnih oblikovalcev ter ostalih ustvarjalcev modne industrije in umetnosti. Tukaj je Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, ki bo ljubitelje mode navduševal vse do sobote.

Glavnina modnega dogajanja se bo dogajala v Cankarjevem domu, kjer bo več kot deset modnih oblikovalcev predstavilo aktualne kose oblačil in modnih dodatkov za sezono pomlad-poletje 2016. Organizatorji so k sodelovanju povabili uveljavljene slovenske modne oblikovalce, ki jih odlikuje predvsem unikaten ter predvsem avantgarden slog oblikovanja oblačil. Kolekcije prihodnjega toplejšega obdobja bodo predstavili Akultura, Anja Dragan, Dajana Ljubičič, JSP, MÊHLÊ, Peter Movrin, Petja Zorec in Nataša Hrupič.

MBFWLJ-2-VOOM MBFWLJ-5-VOOM

Za mednarodni modni utrip bodo poskrbeli še Verena Schepperheyn, ki je svoje modne temelje zgradila na Nizozemskem, hrvaški znamki z različnim pristopom k oblikovanju, Madame Demode in Dioralop, ter vedno aktualni in ekscentrični Marko Mitanovski, srbski modni oblikovalec, ki živi in dela v Londonu, v njegova oblačila pa so se med drugimi oblekli Skunk Anansie, Lady Gaga in Sophie Ellis-Bextor.

MBFWLJ-3-VOOM

V petek bo na sporedu tudi prvo predavanje Roberta Lešnika, direktorja zunanjega oblikovanja pri podjetju Mercedes-Benz, modni vrvež se bo nadaljeval z Video Pros projekcijami uveljavljenih filmskih ustvarjalcev naše regije. Sobota bo namenjena Fashionwood popoldanskima filmskima projekcijama, ki predstavljata vpogled v zakulisje modnih ikon Carine Roitfeld in Diane Vreeland, med prvim in drugim sklopom modnih revij pa bo aktualna okrogla miza Kick-Ass-Thetics o neminljivi lepoti v dizajnu z uveljavljenimi govorci.

Veliko pozornosti je namenjeno tudi prestižni nagradi Mercedes-Benz Fashion Award, za katero se poteguje devet mladih slovenskih modnih oblikovalcev po izboru predsednice žirije Nataše Peršuh. Po vzoru svetovnih prestolnic mode bo nagrado prejel oblikovalec, ki bo s svojim delom izkazal največjo mero izvirnosti, povezanosti ideje z izhodišči ter dosegel najvišjo uporabno vrednost.

MBFWLJ-1-VOOMMBFWLJ-4-VOOM

Fotografije: arhiv Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana

S. C.

admin