MILANO V ZNAMENJU VELIKIH – FASHION WEEK MOŠKIH KOLEKCIJ ZA POMLAD IN POLETJE 2014

25. junija se je v Milanu zaključil teden moške mode za sezono pomladi in poletja 2014. Modne hiše so tako predstavile trende naslednje sezone. Kljub skromni spremembi kolekcij, so še vedno izstopala nekatera znana imena modnega sveta, in prepričala z inovativnostjo. Še vedno bodo letu 2014 zavladali cvetni vzorci ter različni potiski in kontrasti temnih barv z upadljivimi močnimi barvami. Nekaj zanimivih kolekcij predstavljamo tudi vam.

Calvin Klein

CalvinKleinCollection

Dolce & Gabbana

Domenico Dolce in Stefano Gabbana še vedno ostajata navdihnjena z etnografijo, vzorci, simboli in naravo. Tokrat so v ospredju vzorci sredozemlja, predvsem antične Grčije, njihove arhitekture in mitologije. Kroji ostajajo narejeni po principu prejšnjih kolekcij, ohlapne majice s širokimi rokavi, ki segajo malo čez komolce. Njihovo nasprotje so oprijete majice ali hlače, kjer se pojavljajo predvsem nepozabljive črte. Barvno se kolekcija upira predvsem na zemeljske barve.

Dolce&Gabbana

Dsquared2

Pomladno-poletna kolekcija znamke Dsquared2 je nastala v džungli, kjer so se po strmoglavljenju letala združila kolekcija iz šestdesetih z divjim, džungelskim videzom. Ohranili so se posamezni novodobni kosi oblačil in modnih dodatkov. Brez teliranih usnjenih jaken, vojaških čevljev, nahrbtnikov, kravat in očal pri znamki Dsquared2 ne gre, tokrat pa se jih pridružujejo predvsem potiski rastlin ter živalski vzorci. Kot modni dodatek so priljubljene verižice iz vej bambusa, školj ter ostalih naravnih materialov.

Dsquared2

Fendi

Fendi

Frankie Morello

Poleg aktualnih barv, predvsem rdeče, temno modre in bele, kolekcijo dopolnjujejo aktualne črte, pike in potiski. Kroji so udobni, narejeni v popolnoma športnem slogu. Pomemben dodatek, ki kolekciji doda kanček prefinjenosti so kravate. V kolekciji opazimo veliko motivov hrane ter različne napise s sporočili, ki nagovarjajo k veganstvu.

Frankie Morello

Gucci

Prekratke hlače, telirani kosi oblačil in cvetni vzorci ter potiski povsod, kjer je le možno, kolekcijo modne hiše Gucci peljejo v smer športne elegance, ki jo je modna oblikovalka Frida Gianinni umirila z naravnimi, umirjenimi barvnimi toni. Pri kolekciji ni pozabila na velike nahrbtnike, ki preplavljajo modni svet.

Gucci

Les Hommes

Les Hommes

Philipp Plein

Oblikovalec je svojo kolekcijo umestil v casino. Zelo možati, mišičasti modeli so na modni reviji nosili športne kose, ki so se tu in tam dopolnjevali z elegantnimi. Kratke hlače z našitki ali potiski segajo najdlje do kolena. Usnjene jakne, večkrat tudi v rdeči barvi, ki bo hit pomladno-poletne sezone 2014, je dopolnil s športnimi kapami in velikimi torbami.

Philipp Plein

Prada

Italijanska modna hiša  je na tednu mode navdušila. Velike rože ter ostali Hawaii, morski in surferski motivi, v kombinaciji z oprijetimi ter ohlapnimi kosi v stilu elegantnega popotnika, delujejo harmonično in nosljivo. Sončna očala ne ostanejo črna, ampak se poleg okvirjev pobarvajo tudi stekla. Priljubljene nahrbtnike tukaj zamenjajo manši in večji usnjeni potovalni kovčki in aktovke.

Prada

Salvatore Ferragamo

Salvatore Ferragamo

Versace

Donatella je moško kolekcijo popestrila z različnimi barvnimi trakovi, ki dopolnjujejo športni ter tudi elegantni stil. Močnih, vpadljivih barv se ne boji. Močne barvne podlage umiri s hladnejšo ali mirnejšo barvo, potiskom ali vzorcem. Celotna kolekcija tako spominja za sodobnega, urejenega umetnika, ki se ne boji izražati svojih občutkov. Klasična kolekcija z barvami ter “art” pridihom in celostno zunanjo podobo postane opaznejša in tega se pri Versace dobro zavedajo.

Versace

Vivienne Westwood

Britanska oblikovalka je v kolekciji slikala nasprotje lepot ter nasilnega, težkega življenja v Indiji. Lahkotni kroji, žive barve, predvsem v indigo ter opečnato oranžni, so ponazorile lepoto, živahnost in raznolikost živalskega in rastlinskega sveta Indije. Kolekcijo je prekinila strogost njihovega političnega sistema, krivice in revčina. Oblikovalka pravi, da je kolekcija za moške nekoliko ženska, le to pa poudarila s prosojnostjo materialov ter ženskimi kroji nekaterih oblačil.

Vivienne Westwood

Fotografije: arhiv modnih hiš

Simon Cirkulan

admin