MISIJA : MODNA AVENIJA – USPEŠNO ZAKLJUČENA!

Slovenijo so preplavile modne revije, kjer modni oblikovalci predstavljajo trende letošnje sezone ali pomladno poletne sezone 2014.  27. junija, se je v mariborski Novi Aveniji zgodila velika modna revija Mission : Fashion Avenue in tako modno prevetrila zaspano štajersko prestolnico v stilu legendarnih akcij, glamurja in strasti.

Na modni reviji so se predstavili kar štirje  oblikovalci Slovenije in Hrvaške. Kolekcije, ki so jih oblikovali Aleš Černi, Boštjan Polanec, Neven Mihić in Suzana Rengeo, so namenjene predvsem večernim toaletam, saj so navdihnjene z glamurjem in predstavljajo kontrast moškega in ženske, ki se zlivata v celoto.

Vsak modni oblikovalec je predstavil svoje videnje mode, navdihnjene z napeto akcijo detektivov, tajnih agentov ter lepotic pod krinko. Tako smo bili priča lahkotni italijanski kolekciji, večernemu hollywoodskemu glamurju ter visoki modi, ki je šokirala.

“V celodnevnih pripravah na modno revijo smo posneli tudi modne fotografije s fotografinjo Tanjo Zrinski ter modeli mlade modne agencije VOOM event&model management, fotografije pa bodo kmalu zaokrožile po spletu.” Je povedal organizator modne revije ter lastnik modne agencije VOOM event & model management, Simon Cirkulan.

Aleš Černi je za svojo kolekcijo povedal naslednje: “z mojo kolekcijo, bi rad predstavil lahkotnost poletnih oblačil, ki dišijo po italijanskem glamurju 70- ih. Diskretni vzorci kar silijo na plan, ampak se zavedajo, da živijo le za prefinjenost poletja. Veliki klobuki se bolj ali manj previdno vračajo. Hrepenijo po sprehodih mestnih ulic, ampak ne najdejo drznih lastnikov. Kombinacija viskoze in lana pričara sveža oblačila z dodatki, ki so plod moje domišljije in neskončnosti.”

_MG_9147_MG_9160_MG_9196

 

Kolekcijo Double agent 0000 je predstavil Boštjan Polanec. Le to predstavljajo štiri ključne besede: androginost, dvojnost, agent, in misija. Kolekcija vključuje tako moške kot ženske razsežnosti detajlov silhuet in materialov. Oseba je androgina v najboljšem pomenu te besede, grških izrazov andros in gyne. Vsaka stran spodbuja in krepi drugo. Sposobna je biti moški po žensko in ženska po moško. Razlikuje med moškostjo in ženskostjo, hkrati pa moškost in ženskost združuje. Ponazarja moško in žensko hkrati ter celovito uporablja energijo obeh razsežnosti. Vabi nas, da pogledamo onkraj ločenih stereotipov in opazimo integrirano celoto. Ne samo ženska in ne samo moški ampak uravnotežena igra obeh. Svetost je v celovitosti in to je ideja te misije.

_MG_9432_MG_9469_MG_9451

Gost iz Hrvaške, Neven Mihić, je predstavil glamorozno kolekcijo večernih ženskih oblek, navdih pa iskal v filmih Jamesa Bonda ter kabareju. Kolekcija temelji na oprijetih kratkih oblekah, dopolnjujejo pa jo različni kamni in kristali, perje ter kovina.

_MG_9227_MG_9243_MG_9272

Suzana Rengeo se je prav tako predstavila z večerno, glamurozno kolekcijo in ji poleg klasične, elegantne in večne črnine dodala prefinjeno zlato barvo. Spojila je nežno ženstvenost, kolekciji pa dodala tudi moške kose oblačil. “Moja kolekcija je sestavljena iz bleščečih materialov in čipk, predvsem v črni in zlati barvi ter nekaj detajlov v srebrni. Dodatki so fine kovinske “verigice” in neti. Stil oblek je mešan z današnjo modo in kančkom osemdesetih.”

 _MG_9363_MG_9358_MG_9384

Fotografije: Marko Orozovič

admin