MISTIKA NARAVE UJETA V PLETENINAH DRAŽ

Modni duet Draž s svojo inovativnostjo že leta navdušuje ljubitelje slovenske mode. Včeraj sta na drugem večeru slovenskega tedna mode oblikovalca predstavila novo kolekcijo in trende jeseni in zime 2014, ter se tako ponovno postavila ob bok, ne samo slovenskim, pač pa tudi svetovnim trendom mode. Njune pletenine ter ostali kosi kolekcije so bili ponovno navdihnjeni z naravo, tokrat v nekoliko skrivnostnejših ter neukročenih zgodbah.

Draž je za kolekcijo torkove večerne modne revije slovenskega tedna mode navdihnila narava, tokrat v nekoliko bolj skrivnostnem in pravljičnem duhu. Zgornji kosi oblačil so dolgi, na njih pa obvezni dolgi, širši rokavi, ki pokrivajo celotno dlan in prevzamejo vlogo rokavic. Asimetrične linije poustvarijo silhuete drevesnih vej, poleg tega se vijugaste črte vključijo v našitke ter potiske kolekcije. Vzorec drevja dopolnijo potiski živali, vzorci kalejdoskopa v sivih odtenkih, meglice ter igra sence in svetlobe.

Kontrastu črne in bele se pridružujejo odtenki sive, za hladne barvne poudarke poskrbijo zelena, vijolična in modra, za toplejše vzdušje pa oranžna. Pomembni kosi kolekcije so dolgi plašči, ki nikoli ne segajo čez koleno. Krajša zgornja oblačila pri ženskah dopolnijo krila, pri moških pa v oko padejo dolge hlače, ki se pod kolenom zožijo, ter popolnoma oprimejo nog in tako predstavljajo kontrast širšemu zgornjemu delu.

draž voom

draz-pletenine-12_i600

Fotografije: Primož Predalič

S.C.

admin