MM6 MAISON MARGIELA V NOVI GORICI

Martin Margiela je mogoče največje in najpomembnejše ime v modni industriji današnjega časa. Njegove kreacije že več kot tri desetletja ostajajo pojem stila, kulture oblačenja in brisanja tanke črte med modo in umetnostjo. Vrhunska modna znamka je končno prispela tudi v Slovenijo.

Avantgardist, genij, krojač, mojster, čarovnik je le nekaj izmed pridevnikov, ki si jih Martin Margiela zagotovo zasluži. Rojen v Belgiji leta 1957, je doštudiral leto pred slavno šestico na Royal Academy Of Fine Arts v Antwerpnu (1979). Po diplomi je delal kot freelance oblikovalec ter sodeloval med drugimi z Jean Paul Gaultierom. Leta 1989 je luč sveta zagledala njegova prva kolekcija. Med leti 1997 in 2003 je bil tudi glavni kreativni vodja hiše Hermes. Značilnost njegovega dela je vsekakor dekonstrukcija že videnega in uporabljenega, eleganca in mojstrstvo krojaštva pripeljana na novo raven, luksuz , kateri daje prednost konceptu ter idejam.

 margiela-voom-4margiela-voom-1

Njegova dela so čaščena po celem svetu in na ogled v mnogih muzejih. Ena od značilnosti Martina Margiele je tudi ta, da ni nikoli dajal intervjujev revijam in časopisom, ter se ni nikoli pustil fotografirati. Skrivnostnost in dajanje prednosti produktom pred osebnostjo so tega oblikovalca pripeljali do kultnega statusa v svetu mode in umetnosti današnjega časa. Ko je leta 2002 modno hišo Maison Martin Margiela prevzel italijanski Renzo Rosso se dolgo ni vedelo, ali za kolekcijami še vedno stoji sam Martin Margiela.

Trenutno vsi ljubitelji in poznavalci mode hvalijo in občudujejo nove kolekcije te kultne modne hiše pod taktirko kontroverznega genija Johna Galliana, kateri se po škandalu in odpovedi sodelovanja z modno hišo Dior vrača v vsem svojem sijaju. Različne linije znotraj modnega imperija Maison Margiela se prepoznavajo po številkah. MM6 je linija oblačil te vrhunske modne hiše, katera se najbolj približa vsakodnevni uporabi in nosljivosti ter bolj dostopnim cenam.

margiela-voom-3 margiela-voom-2

V svetu nosijo oblačila te znamke predvsem intelektualci, umetniki, arhitekti, igralci in vsi, ki imajo lasten stil in se ne podrejajo ukazom masovnega potroštništva. Prvič v Sloveniji, natančneje v Novi Gorici, imamo čast predstaviti kolekcijo pomlad poletje 2015 znamke MM6 Maison Margiela in smo ponosni, da so prodajniki te modne hise našli tudi pri nas koncept, kateri ustreza njihovim standardom.

/ temporary/store al.to najdete na Rejčevi ulici 5 v Novi Gorici. Odprti so od torka do četrtka od 15.30 do 18.30 ter v petek in soboto od 15.30 do 19.30. Ideja za izlet? Na razpolago vam bo celotna ženska kolekcija MM6 MAISON MARTIN MARGIELA vključno s čevlji, modnimi dodatki ter torbicami. Vsekakor več kot vredno ogleda in nakupa.

margiela-voom-5

Fotografije: Maison Margiela

Oblikovanje: al.to

T. V.

admin