MODNA JESEN V MILANU

Italijani so ljubitelji lepega, zato jim moda in modno izražanje nista tuja. Še posebno v času tedna mode v Milanu se ljudje zgrinjajo na modne revije, oblečeni v svoje izvirne kombinacije oblačil in modnih dodatkov. Zbrali smo najboljše in preverili, kaj jim je skupnega.

Vzorci so verjetno tokrat na vrhuncu. Od matematičnih silhuet, ki so obarvane s kontrastnimi barvami, do preprostih črt. Igra simetrije in naklučja je opazna kot še nikoli. Obutev vseh vrst, od klasičnih visokih pet, do čevljev s konicami, obloženimi z neti ali umetnim krznom ter pomemben modni dodatek – torba ali torbica, klobuk ali kapa so dodatki, brez katerih to jesen in zimo ne gre.

Milan-street-4

BARVE

Klasični šik je tokrat bolj pisan. Ne samo, da vsakdanjost prekinjajo žive barve, tudi kroji oblačil so nenavadni – od strogih elegatnih, ravnih krojev do prekrivajoče se nesimetrične strukture. Vsem je skupen kontrast. Kontrast med voluminoznim zgornjim delom ter oprijetim spodnjim. Visoke pete so nujne, vseh barv in oblik. Povišajo žensko silhueto in ji dodajo elegantno gibanje.

Milan-street-3

ŽIVALSKI VZORCI

Pojavijo se povsod, na plaščih, majicah, srajcah, krilih, hlačah, torbah ali čevljih. Tokrat je še posebno priljubljen vzorec leoparda ali pike geparda. Na navidez klasični kombinaciji, doda živalski vzorec to piko na i in celotno podobo potisne v ospredje. Živalskih vzorcev pa ne obleče le nežnejši spol, pač pa tudi moški ljubitelji mode.

Milan-street-1

VEČPLASTNOST

Večlastno nošenje oblačil je zelo modno, lepo in funkcionalno. Pri tem ne pozabimo na kombinacijo barv ter vzorcev. Le ta je lahko harmonična ali kontrastna. Kombinacija srajce, puloverja, suknjiča in plašča je tista, na katero prisegajo tudi moški. Gumbe zapnemo tako, da se vidijo tudi spodnji sloji oblačil. Kot modni dodatek so primerne rute, šali ter torbe, velike ali majhne.

Milan-street

ANDROGINOST

Ko postanemo bolj drzni in se oblačimo po občutku, večkrat zabrišemo mejo med spoloma. Ženske si zato obujejo čevlje z ravnim podplatom, nadenejo klobuk ali ravne moške hlače ter srajco. Svojo ženstvenost izrazijo s pričesko, ličili ali torbico. Takšne kombinacije ter igre z oblačili so zelo trendi.

Milan-street-2

Fotografije: Imaxtree

Simon Cirkulan

admin