MODNA RDEČA

Jesenske barve narave nas zapuščajo. Narava se pripravlja k počitku, v ospredje pa prihaja sivina. Čas je, da živahnost vnesemo v svoj dom s toplimi barvami na stene, police ali mize. Predstavljamo vam posrečene kombinacije notranjega dizajna ter trendov v rdeči barvi, ki bo naš dom popestrila in nam dvignila razpoloženje.

Barve, ki obarvajo naš bivalni prostor, morajo biti skrbno izbrane. Poskrbeti moramo za ustrezno ravnotežje in skladnost med toplimi in hladnimi barvami. Rdeča barva na steni deluje močno in vpadljivo, zato moramo v tak prostor kot protiutež vnesti še hladne barve ter črno in belo, ki rdečo najbolj umirjata in dopolnjujeta, bodisi v obliki pohištva ali dekorja.

Rdečo barvo lahko popestrimo s svetlejšimi ali temnejšimi vzorci. V stanovanju majhne poudarke v rdeči uporabimo v slikah, dekoraciji kot so sveče, prti, zavese ali blazine. Dnevni prostor s takšnimi dodatki bo na nas vplival blagodejno. Trenutno zelo moden je cvetni vzorec, ne samo v modi oblačenja, ampak tudi v kulturi bivanja.

november-v-rdeči

Priljubljeni vzorci cvetov so lahko realistični ali abstraktni. Najpogostejši med cvetnimi vzorci so zagotovo cvetovi vrtnice, maka, tulipana in amarilisa.

Tudi v kuhinji ne bomo skoparili z lepimi dekorativnimi predmeti. Čajniki, skodelice in krožniki, ki nam postrežejo z našim najljubšim čajem, kavo ter pecivom, v kuhinji težko manjkajo. Izberemo takšne, ki so nam zares všeč in lahko z njimi poiščemo trenutke za uživanje ob svečah v minimalističnih svečnikih v rdeči, s cvetličnim, karo vzorcem ali brez. Ne pozabimo na sveže cvetje, ki v stanovanje prinaša svežino in pridih narave.november-v-rdeči1

 

S. C.

admin