MODNI BREZDOMEC

Na Hrvaškem se je včeraj zaključil že kar 23. teden mode Cro A Porter, ki so ga organizatorji letos obarvali filmsko. V štirih dneh se je na največjem hrvaškem modnem dogodku predstavilo kar 29 modnih oblikovalcev ter modnih hiš in na ogromni modni pisti predstavilo aktualne kolekcije za leto 2014. V četrtek je svojo kolekcijo za modernega moškega predstavil tudi modni oblikovalec Tomislav Bahorić, ki ustvarja pod imenom Spirit by T.B. Tokrat ga je pri oblikovanju navdušil “trashy” stil brezdomcev, v katerega je oblikovalec spretno vnesel še avantgardo modnega oblikovanja ter nosljivo klasiko.

Kolekcija Homeless blagovne znake Spirit by T.B. je obiskovalce drugega večera modnega dogodka Cro A Porter navdušila in prepričala z izjemno usklajenostjo in dodelanostjo. Kombinaciji črne in bele barve je dodana pestra paleta sivih odtenkov, za barvno popestritev pa so poskrbeli različnih detajli na oblačilih ali modni dodatki v rožnati ter rdeči barvi.

Homeless-Spirit.by.t.b.-4Kolekcija je namenjena modernemu moškemu, ki rad posega po nekoliko bolj drznih kosih in se poigrava z androginim videzom, še vedno pa ostaja zvest klasičnim ter popolnoma nosljivim kosom, ki jih lahko kombinira z ostalimi kosi v svoji omari za prav vse priložnosti. Bahorić je tako raznolikost in pestrost “mode brezdomcev” ponazoril s pestro izbiro krojev, poigravanjem s simetrijo in asimetrijo ter dekonstrukcijo. Obvezni kosi kolekcije so asimetrični ter razvlečeni tanki ali prosojni, mrežasti puloverji, suknjiči, telovniki, srajce z zanimivimi potiski, ter obvezno zavihane dolge ali kratke hlače, ki segajo malo pod koleno.

Homeless-Spirit.by.t.b.-3Homeless-Spirit.by.t.b.-2Kolekcija, ki nas spominja na modo Pariza, je narejena iz naravnih materialov, predvsem bombaža in jeansa, ki so na tržišču vedno bolj zaželjeni. Med vzorci so pogoste črte, ki podaljšajo moško silhueto ter črni art potiski na beli podlagi. Med modnimi dodatki so opazni rdeči sandali, elegantni poslikani čevlji, rožnate nogavice ali visoki gumijasti škornji. Obvezne so tudi velike usnjene torbe in nahrbtniki v črni barvi ter oprijete bombažne kape.

Homeless-Spirit.by.t.b.-1Homeless-19 Homeless-20Fotografije: Filip Hofer

S. C.

 

admin